Invitaţie la film

Paula Onet
Filmul documentar “după FEL şi CHIP” regizat de Paula Oneţ prezintă frânturi din viețile oamenilor care se confruntă cu propria fotografie de pe piatra de mormânt, fiind încă în viață. Filmul de licență al careiencei Paula Oneţ va putea fi vizionat vineri, 20 septembrie la castelul Karolyi (sala Cavalerilor), de la ora 19.00.

Acest film a mai fost proiectat în cadrul Zilelor Municipiului Carei, dar numai pentru turişti, iar cea din data de 20 septembrie fiind considerată proiecţia oficială a filmului în faţa autorităţilor locale şi a publicului careian.

Regizoarea peliculei, Paula Oneţ, va fi prezentă înainte și după proiecţie pentru a vorbi despre realizarea acestui film, despre traseul lui și pentru a răspunde întrebărilor adresate de cinefilii prezenţi.

Paula Oneţ este absolventă a Facultății de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca şi masterandă la Universitatea de Arte București, specializarea Fotografie și Imagine Dinamică. În toţi aceşti ani, Paula a obţinut burse de studiu în Coreea de Sud și Turcia, precum şi două rezidenţe de creaţie, prima în Paris (oferită de ICR Paris) şi cea de-a doua în Suedia (oferită de Asociaţia « 4culture ») . Pe lângă experienţa profesională obținută la TVR Cluj ca video-reporter, ea participă la workshop-uri internaţionale de film alături de cineaşti selectaţi din întreaga lume.

Printre acestea se numără workshop- ul « Aristoteles » (2011-România), « StoryDoc » (2012-Grecia şi Germania) şi « Interaction » (2013-Serbia). Mai mult, Paula a primit la începutul acestui an Menţiunea Specială de Excelenţă Academică oferită de Liga Studenţilor Români din Străinătate pentru rezultatele obţinute în urma bursei de studiu « Erasmus ». În prezent, tânăra regizoare locuieşte şi studiază la Bucureşti, este coordonator multimedia în cadrul Asociaţiei “4Culture” şi lucrează la proiecte independente de film documentar.

Filmul documentar “după FEL și CHIP”, a fost premiat şi apreciat atât la festivaluri de film din România (Timishort, Gala UCIN) cât şi în străinătate, având premiera internaţională în cadrul prestigiosului festival de film de la Karlovy Vary în luna iunie 2013. Pe lângă acesta, filmul a intrat în selecția oficială în festivaluri internaționale precum: « Jameson Cinefest” din Ungaria, “Kinemastik” Malta (obținând “Menţiunea Specială a Juriului”), Cannes Film Festival – secţiunea “Short Film Corner”, “Timishort Film Fest” (premiat pentru “Cel mai bun Film Romanesc » şi « Premiul Publicului »), Gala Uniunii Cineaştilor din România (fiind ales « Cel mai bun film de scurt metraj » din 2013).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.