A început şcoala (galerie foto)

scoala10Scoala1Scoala2 Scoala3 Scoala4scoala5 scoala6 scoala7 scoala8scoala11 scoala12
Zeci de mii de elevi şi preşcolari au început azi, 16 septembrie şcoala, respectiv grădiniţa. Cu acest prilej în fiecare unitate de învăţământ au avut loc festivităţi de deschidere a noului an şcolar.

Edilul-şef al municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef au participat azi dimineaţă, de la ora 09.00 la festivitatea de la Şcoala cu clasele I-VIII „Grigore Moisil”. Apoi preşedintele CJ s-a deplasat la Colegiul Naţional „Doamna Stanca” iar primarul împreună cu viceprimarul Radu Roca au participat la deschiderea noului an şcolar la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”.

În luările de cuvânt primarul Dorel Coica i-a asigurat pe profesori, părinţi şi elevi că va fi alături de şcoli şi de învăţământul sătmărean.

Din evidenţele Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare reiese că în anul educaţional 2013-2014 s-au înscris un număr de 3.168 de elevi în clasa pregătitoare, 2.493 în clasa I, 2.929 în clasa a IX şi 364 la şcoala profesională.

Potrivit structurii aprobate de Ministerul Educaţiei, elevii vor merge la şcoală până pe 20 decembrie. În perioada 2-10 noiembrie, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă. Vacanţa de iarnă va începe de sâmbătă, 21 decembrie şi va ţine până duminică, 5 ianuarie 2014. Cursurile vor fi reluate de luni, 6 ianuarie 2014. Elevii vor fi în vacanţă intersemestrială în perioda 1 februarie 2014 – 9 februarie 2014.

P.S. Îi rugăm pe toţi cititorii noştri care au poze de la acest început de an şcolar să ni le trimita pe adresa redactie@satmareanul.net pentru a fi publicate in cadrul acestui articol.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.