Sătmărenii spun „NU” eutanasierii câinilor fără stăpân

anti-eutanasiere5anti-eutanasiere1anti-eutanasiere2 anti-eutanasiere3 anti-eutanasiere4
„Nu eutanasiere! Da sterilizare!”, „Popoarele care dau cu pietre în câini stau foarte jos pe scara umanităţii”, „Prostul se luptă cu câinii, deşteptul cu abandonul!”, sunt doar câteva dintre sloganurile înscrise pe pancartele cu care protestatarii împotriva legii adoptate de Parlamentul României cu privire la eutanasierea câinilor comunitari au mărşăluit azi, 14 septembrie, de la Grădina Romei până în faţa Palatului Administrativ.

Iniţiativa a venit din partea reprezentanţilor şi voluntarilor din cadrul asociaţiilor de protecţie a animalelor din judeţul Satu Mare. La protest au participat peste 100 de sătmăreni care şi-au manifestata dezacordul cu privire la eutanasierea câinilor fără stăpân.

Reprezentanta Asociaţiei „Free Life” Satu Mare, Carmen Frăţilă a declarat că „soluţia pentru a preveni înmulţirea câinilor fără stăpân pe străzile Sătmarului este sterilizarea şi nicidecum eutanasierea. După părerea mea sterilizarea ar trebui să fie obligatorie deoarece astfel în 3-4 ani s-ar rezolva problema câinilor fără stăpân. Eutanasierea nu va rezolva problema câinilor vagabonzi”.

Unii dintre participanţii la protest de azi şi-au adus cu ei şi patrupedele. Marşul a decurs fără incidente, coloanei alăturându-i-se pe drum şi alţi sătmăreni, iubitori de animale.

13 Comentarii la "Sătmărenii spun „NU” eutanasierii câinilor fără stăpân"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.