Sătmăreanul Bogdan Dascălu este campion naţional la floretă juniori

Bogdan Dascalucn-floreta1cn-floreta2 cn-floreta3 cn-floreta4
Ziua de azi, 14 septembrie a Campionatului Naţional de floretă pentru juniori a fost rezervată întrecerii masculine individuale. Bogdan Dascălu de la CS Satu Mare şi-a adjudecat titlul de campion naţional la floretă juniori după ce l-a învins în finală cu 15 la 10, pe Vlad Cătălin Poroşniuc de la CSA Bucureşti.

Pe locul trei al podiumului s-au clasat la egalitate doi sportivi şi anume Gheorghe Victor din Ploieşti, respectiv Alexandru Georgescu de la CSA Steaua Bucureşti.

Bogdan Georgescu este braşovean de origine însă de 4 ani locuieşte în oraşul nostru şi concurează în culorile CS Satu Mare. În octombrie 2011, Bogdan a câştigat „Cupa Estului” la floretă în cadrul Concursului Internaţional de cadeţi, desfăşurat la Budapesta. În luna martie a anului trecut s-a clasat pe locul 27 la Campionatele Europene pentru cadeţi şi juniori de la Porec (Croaţia) iar în luna noiembrie al aceluiaşi an a cucerit titlul de vicecampion naţional la floretă cadeţi. Performanţa de anul trecut a fost repetată în urmă cu o săptămână în cadrul Campionatului Naţional la floretă masculin, competiţie ce s-a desfăşurat la Bucureşti. Campionul nostru este elev la Liceul cu Program Sportiv din Satu Mare.
Competiţia continuă duminică, 15 septembrie cu proba pe echipe la băieţi. Pe planşe CS Satu Mare va fi reprezentată de o singură echipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.