Vezi ce tip de produse de panificație au TVA redus de 9%

sedinta-finante-sm
“Cota redusă de taxă pe valoarea adăugată de 9 % pentru pâine, produse de panificaţie, făină, grâu, aplicabilă cu data de 1 septembrie 2013”, a fost tema dezbaterii de azi, 13 septembrie iniţiate de către conducerea Administraţiei Județene a Finanţelor Publice Satu Mare. Şedinţa la care au participat administratori de magazine dar şi reprezentanţii firmelor de panificaţie din judeţ a avut loc de la ora 10.00, în sala de şedinţe de la Finanţe.

Contribuabililor prezenţi la întâlnire li s-au adus la cunoştinţă noile reglementări fiscale aplicate în baza Ordonanţei Guvernului nr. 16/2013. Astfel, începând cu 1 septembrie 2013 se aplică o cotă redusă de TVA de 9% pentru livrarea pâinii şi specialităţilor de panificaţie. Potrivit reglementărilor în vigoare cota de 9% la TVA se aplică pentru livrarea următoarelor produse:
– toate sortimentele de pâine, precum şi următoarele specialităţi de panificaţie: cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzeluţe şi împletituri;
– făină albă de grâu, făină semialbă de grâu, făină neagră de grâu şi făină de secară;
– grâu comun şi meslin.
Produsele care au umplutură de orice fel nu se încadrează în categoria cornurilor, chiflelor, batoanelor, covrigilor, minibaghetelor, franzeluţelor şi împletiturilor pentru care se aplică cota de TVA de 9%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.