Totul e pregătit pentru începerea noului an şcolar

Mariana-Roman
Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, Mariana Roman unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru noul an educaţional. În prezentarea făcută azi, 13 septembrie în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, Roman a declarat că toate unităţile de învăţământ din judeţ sunt pregătite „în condiţii bune şi foarte bune pentru începerea noului an şcolar”.

Din evidenţele IŞJ reiese că la nivel de judeţ sunt un număr de 134 de unităţi şcolare cu personalitate juridică, cinci unităţi conexe şi 176 de şcoli arondate unităţilor cu personalitate juridică. Potrivit Marianei Roman din cauza problemelor cu apa potabilă şi cu grupurile sanitare, şase unităţi din mediul rural nu au obţinut până în prezent avizele sanitare iar alte şase unităţi şcolare sunt în curs de autorizare.

În luarea de cuvânt, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, dr. Dorina Dragoş-Guran a declarat că sunt câteva probleme la nivelul reţelei medicale şcolare. Potrivit interlocutoarei la nivelul judeţului nostru există 14 cabinete medicale şcolare şi un singur cabinet stomatologic, deservite de 11 medici şi 48 de asistenţi. În opinia directorului DSP Satu Mare numărul de personal este mult sub nivelul optim de funcţionare a reţelei medicale şcolare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.