Câine turbat diagnosticat în Livada

caine-turbat-bolnav

După ce săptămâna trecută medicii veterinari au confirmat diagnosticul de turbare la o vacă din Bârsău de Sus, în această săptămână doctorii au pus acelaşi diagnostic unui câine din Livada. Potrivit directorului Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Satu Mare, dr. Corneliu Ceică, cinci persoane care au avut contact cu animalul bolnav au fost  direcționați spre Spitalul de Boli Contagioase din Satu Mare.

Totodată, a fost semnalat şi un caz de trichineloză la un porc din localitatea Ghenci. În urma confirmării diagnosticului cantitatea de 140 kg de carne în valoare de 1.280 lei a fost confiscată şi trimisă la incinerare. De asemenea, a fost declanşată campania de verificare a eficacităţii acţiunii de vaccinare antirabică a vulpilor prin recoltarea controlată a acestora, prin intermediul administraţiei fondurilor de vânătoare. Acţiunea va dura până la data de 30 septembrie.

În altă ordine de idei mai trebuie spus că în perioada 6-13 septembrie inspectorii DSV au efectuat un număr de 237 acţiuni de control. Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au aplicat trei amenzi contravenţionale în valoare totală de 2.400 lei.

 

Un Comentariu la "Câine turbat diagnosticat în Livada"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.