Vârstnicii de la Centrul de zi “Speranţa” i-au vizitat pe cei de la Căminul de zi “Sfântul Iacob”

Varstnici2

Douăzeci de vârstnici de la Centrul de zi “Speranţa” al Organizaţiei “Caritas” a Diecezei Satu Mare au vizitat azi, 12 septembrie Căminul de zi “Sfântul Iacob”. Ei au dorit să facă cunoştinţă mai îndeaproape cu serviciile oferite de căminul de zi, aceasta fiind o alternativă pe viitor pentru ei în ceea ce priveşte îngrijirea lor.

Coordonatoarea Căminului de zi, Angela Kincses le-a prezentat instituţia şi serviciile de care au parte vârstnicii, iar beneficiarii actuali au vorbit despre experienţa lor din cadrul instituţiei, au împărtăşit povestea lor personală, cum şi de ce vin la cămin şi ce înseamnă pentru ei acest loc. Vizitatorii au avut ocazia să participe la activitatea zilnică prin care specialiştii urmăresc menţinerea stării de sănătate a vârstnicilor la un nivel cât mai optim. Beneficiarii Căminului de zi “Sfântul Iacob” sunt vârstnici care suferă de boli cronice şi care nu mai pot fi lăsaţi fără supraveghere din cauza stării lor de sănătate.

Această vizită face parte din programele de pregătire pentru “Ziua Internaţională a Persoanelor în Vârstă”. În cadrul acestui program mai urmează vizita la cămin a unei coafeze şi a unei manichiuriste care vor răsfăţa un pic beneficiarii, va avea loc un concurs de quiz între vârstnici şi tinerii cu dizabilităţi de la Centru de Integrare prin Terapie Ocupaţională “Casa Perla”. Programul se va încheia cu o masă festivă la unul dintre restaurantele din municipiul Satu Mare chiar în ziua de 1 octombrie, “Ziua Internaţională a Persoanelor în Vârstă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.