Protocol de colaborare semnat între Pompieri şi Caritas Satu Mare

Protocol
Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Someş” Satu Mare, colonelul Gheorghe Dan şi directorul Organizaţiei Caritas, Terezia Lochli au semnat azi, 12 septembrie „Convenţia de parteneriat în siatuaţii de urgenţă”. Documentul a fost semnat la sediul ISU Satu Mare.

Convenţia are ca obiect instruirea, educarea şi informarea membrilor comunităţilor urbane şi rurale, modul de comportare predezastru, la dezastru dar şi după catastrofe. Coordonatorul de programe de la Caritas, Thomas Hackl a declarat că proiectul semnat la Satu Mare va fi unul pilot iar pentru început se va desfăşura în Beltiug. Copiii vor primi cărţi („Ne pregătim cu Herman”) din care vor putea învăţa cum să prevină pericolele şi cum să acţioneze în anumite situaţii de urgenţă.

Totodată, convenţia prevede şi tipărirea, respectiv distribuirea unor materiale de informare preventivă, sesiuni de instruire şi educare la nivelul comunităţilor în care Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare îşi desfăşoară activitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.