Sătmărenii au dominat podiumul la concursul de maşini din Polonia

delegatia-romanadacia-1300-george-negreadacia-1100-traian-mezok
Oraşul Cracovia din Polonia a găzduit în perioada 6-8 septembrie un eveniment-concurs aparte și anume, o întâlnire a pasionaților de autoturisme Dacia: 1100, 1300, 1310 și 1400. La întâlnire România a fost reprezentată cu cinste de doi sătmăreni şi un piteştean.

Este vorba despre George Negrea cu Dacia 1300 din anul 1976 şi Traian Mezok cu Dacia 1100 din 1969 (ambii din Satu Mare) respectiv Cătălin Filip din Pitești cu o Dacia 1300 din 1975. Evenimentul-concurs a fost organizat de clubul pasionaților de Dacii din Polonia, „Drum Bun”.

Traian Mezok (România) şi Mihail Sowa (Polonia), ambii cu Dacii 1100 au obţinut titlul pentru cea mai elegantă Dacie a anului 2013, urmată de Dacia 1300 al lui George Negrea (România) și Dacia 1310 aflată în proprietatea unui polonez.
În prima zi a evenimentului a avut loc întâmpinarea oaspeților în parcarea unui magazin din Cracovia iar pe urmă toți au pornit spre stațiunea Krempna, străbătând un traseu muntos de aproximativ 150 de kilometrii. Sâmbătă, 7 septembrie de dimineață au început concursurile, la prima probă s-a votat cea mai reprezentativă fotografie legată de România, câştigătorul fiind piteșteanul Cătălin Filip.

A două probă, indentificarea cât mai rapidă pe un traseu de 100 de km a unor obiecte fotografiate, le-a dat cele mai multe bătăi de cap participanților deoarece reperele fotografiate erau în locuri cu vizibilitate redusă. Apoi a urmat concursul de îndemânare, la această probă s-a punctat stabilitatea mașinii și rapiditatea parcurgerii traseului.

Cea de-a II-a zi s-a încheiat cu un spectacol în aer liber unde artiști atât din România, George Negrea și Alina Alens cât și din Polonia, Pavel Kaleta și Dagmara Suity au întreținut atmosfera până spre orele dimineții.

Ultima zi a evenimentului s-a încheiat cu o paradă în localitatea Gorlice, unde a avut loc și votul pentru cea mai elegantă maşină a anului.

Organizatorii evenimentului Michał Sowa şi Elżbieta Majchrowska, reprezentanţii clubului din Polonia, „Drun Bun” au declarat că „sunt foarte bucuroși că la cea de-a II-a ediție au fost prezenți și pasionați români, îi mai așteptăm să vină și la edițiile următoare în număr cât mai mare”.

 

Un Comentariu la "Sătmărenii au dominat podiumul la concursul de maşini din Polonia"

  1. Pingback: 11 septembrie 2013. România dezbate. Care este părerea ta? | Țara oașului

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.