Iniţiativă inedită la ONU a sătmărencei Simona Miculescu

onu-miculescu
onu1omu3
La iniţiativa delegaţiei ţării noastre la Organizația Națiunilor Unite, condusă de ambasadorul Simona Miculescu, sătmăreancă la origine, va avea loc azi, 10 septembrie lansarea unui album muzical ce conţine cântece de pace interpretate de ambasadorii Canadei, Costa-Rica, Cape Verde, Nauru şi  a României. Partenerii în organizarea acestui eveniment sunt membrii Fundaţiei „Ambasadorii Prieteniei”.

Potrivit celor declarate de Simona Miculescu “azi, la ONU, în prezenţa întregii sale elite, vom prezenta un exerciţiu de diplomaţie publică fără precedent care mă bucur să o spun, este o iniţiativă românească: lansarea unui album muzical cuprinzând cântece de pace, interpretate de ambasadorii ce reprezintă Canada, Costa-Rica, Cape Verde, Nauru şi România la ONU. Împreună cu dragii mei parteneri, Fundaţia “Ambasadorii Prieteniei”, vom încerca să vă facem mândri!”.

Ambasadorul Simona-Mirela Miculescu deţine postura actuală din 2008 însă înainte de a fi numită în această funcţie a avut o carieră diplomatică de invidiat în România. După numirea sa la New York, Simona Miculescu a deţinut poziţiile de vicepreşedinte al Consiliului Executiv al UNICEF, vicepreşedinte al Adunării Statelor Părţi la Curtea Penală Internaţională, membru al Biroului Francofoniei şi preşedinte al Comisiei Speciale pentru Politică şi Decolonizare a Adunării Generale a ONU, în cea de a 66-a sesiune a acesteia. Ambasadorul Miculescu a fost aleasă recent vicepreședinte al Adunării Generale ONU pentru cea de-a 68-a sesiune a acesteia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.