Arca lui Noe – Şcoala în natură

scoala-natura
Societatea Carpatină Ardeleană (SCA) Satu Mare a organizat un curs de educației ecologică pentru pedagogi din Satu Mare și din microregiunea Csengersima. Prin intermediul cursului participanții au avut oportunitatea de a însuși teoria și practica școlii în aer liber.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Arca lui Noe – Școala în natură” care este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Ungaria 2007-2013 și este finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de co-finanțarea celor două state membre participante. În cadrul proiectului cooperează trei asociaţii şi anume: Asociația „PAX”, Societatea Carpatină Ardeleană Satu Mare și Asociația de Utilitate Publică pentru Csengersima (Csengersimáért Közhasznú Egyesület) în calitate de lider de proiect.

Cei prezenți au avut prilejul să învețe despre metodologia educaţiei în aer liber, pe care au practicat-o prin intermediul unor activități interactive. Au făcut cunoștință cu jocuri cu care pot educa copiii într-un mod distractiv, interactiv și empiric în cunoașterea, iubirea și conservarea naturii.

Participanții au petrecut o zi în Ariile Protejate „Râul Tur”, au vizitat lacul Călinești-Oaș unde au observat păsările din zonă dar şi poteca tematică „Bubo”, respectiv valorile naturale din zona Turulung Vii.

Prin intermediul cursului pedagogii au învăţat o serie de metode aplicabile în activitățile de educație ecologică. La sfârșitul cursului participanții au primit un material didactic elaborat de SCA Satu Mare. Scopul publicației este furnizarea unor idei și metode practice în activitățile de educație ecologică pedagogilor din cele două județe de la frontieră.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.