Procesul diplomelor false începe în octombrie

Tribunal Satu Mare
Judecătoria Satu Mare a stabilit primul termen în procesului diplomelor false în care sunt inculpaţi cei doi fii ai fostului rector al Universităţii Oradea, Teodor Maghiar. Fraţii Teodor şi Adrian Maghiar sunt aşteptaţi în faţa judecătorilor sătmăreni pe data de 7 octombrie în dosarul de fals intelectual în care sunt inculpaţi.

Vă reamintim că în data de 12 august, magistraţii Curţii de Apel Oradea au hotărât strămutarea dosarului la Judecătoria Satu Mare dând astfel curs solicitării formulate de avocatul celor doi inculpaţi, Răzvan Doseanu. Acesta şi-a motivat cererea de strămutare prin faptul că procesul a fost intens mediatizat ceea ce ar putea avea influenţe negative cu privire la soluţionarea cazului.

Teodor şi Adrian Maghiar au fost trimişi în judecată la sfârşitul anului trecut (2012) în dosarul privind diplomele false eliberate unor cetăţeni italieni. Astfel, lui Teodor Maghiar i se impută că în calitate de rector al Universităţii Oradea dar şi de decan al Facultăţii de Medicină din cadrul universităţii mai sus menţionate ar fi semnat şi eliberat 11 diplome de licenţă false, 17 diplome de studii aprofundate, trei certificate de absolvire a unor studii postuniversitare şi două diplome de doctor în medicină.

Adrian Maghiar se face vinovat, susţin procurorii, de faptul că în perioada 2004-2006 când îndeplinea funcţia de decan al Facultăţii de Medicină ar fi semnat şi eliberat şase diplome de licenţă, ceea ce atestă că cetăţenii italieni în cauză ar fi urmat cursurile specializării de stomatologie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.