„Caritas” Satu Mare face un apel către sătmăreni

caritas

Conducerea Organizaţiei „Caritas” a Diecezei Satu Mare roagă cetăţenii să nu arunce gunoi menajer, moloz sau alte materiale reciclabile în containerele special amenajate pentru colectarea hainelor şi pantofilor.

Acţiunea în cadrul căreia Organizaţia „Caritas” a Diecezei Satu Mare colectează haine şi pantofi a fost iniţiată în anul 2011. În cei aproape doi ani s-au amplasat containere speciale în zece localităţi şi anume: Satu Mare, Ardud, Carei, Foieni, Cămin, Negreşti-Oaş, Seini, Sighetu Marmaţiei, Baia Mare şi Baia Sprie.

Acţiunea de colectare este una de succes. Lună de lună se strâng multe donaţii alcătuite din haine, pantofi şi alte materiale textile. Tot ceea ce este de bună calitate este donat familiilor nevoiaşe care apelează la organizaţie, iar cele care sunt de calitate slabă şi nu mai pot fi folosite sunt valorificate ca materie primă reciclabilă. Sumele strânse în acest fel, lunar aproximativ 1.300 de lei, sunt utilizate în beneficiul persoanelor care apelează la serviciile Organizaţiei „Caritas”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.