Olimpia Satu Mare-FC Universitatea Craiova: 1-1

olimpia3olimpia1olimpia2 olimpia4 olimpia5 olimpia6 olimpia7 olimpia8
După egalul de azi, 7 septembrie, obţinut pe terenul Olimpiei, oltenii se întorc acasă cu un singur punct cu toate că la un moment dat s-au văzut cu toate cele trei puncte în valiză după golul marcat de Bălan. Visul Universităţii Craiova s-a năruit însă după penalty-ul fructificat în minutul 83 de sătmăreni, când Bujor l-a executat pe Hotoboc şutând balonul în poarta apărată de către acesta.

Vremea bună a scos mii de sătmăreni din case care au venit pe stadion să-şi vadă echipa evoluând în meciul de debut din Liga a II-a în compania oltenilor de la FC Universitatea Craiova. Cele două echipe s-au întâlnit ultima data în 22 iunie 1978, în finala Cupei României, jucată la Satu Mare. La acea vreme meciul s-a terminat cu victoria oltenilor (1-3).

După o primă repriză în care echipa noastră a demonstrat că ştie să joace fotbal la un nivel înalt arătând un joc mai bun decât craiovenii, în partea a doua a partidei, în urma unei greşeli în faţa porţii lui Marius Şuta, craiovenii deschid scorul. În minutul 60, Claudiu Bălan profită de greşeala echipei noastre dar şi de îmbulzeala din faţa porţii lui Şuta şi aruncă mingea în plasă. Golul primit a venit ca un duş rece asupra elevilor lui Csik având în vedere că oltenii au reuşit să marcheze după prima ocazie adevărată pe care au avut-o în faţa porţii lui Şuta.

Încet, încet băieţii lui Mititelu au prins curaj şi s-au apropiat de poarta Olimpiei creând tot mai multe ocazii. În minutul 83 însă Vlad Bujor pătrunde cu mingea până în careul craiovenilor dar este secerat în faţa porţii apărate de Dumitru Hotoboc iar arbitrul de la centru dictează penalty în favoarea echipei noastre. Ocazia a fost fructificată de acelaş Bujor care trimite balonul în poarta oltenilor restabilind egalitatea de pe tabela de marcaj.

După golul egalizator băieţii nostri au prins curaj luând cu asalt poarta lui Hotoboc exercitând un presing tot mai mare asupra oltenilor. Şi nu au lipsit nici ocaziile de gol însă după patru minute de prelungiri arbitrul central a pus capăt bătăliei din teren.

În declaraţia de presă făcută după meci antrenorul secund al FC Universitatea Craiova a felicitat echipa noastră pentru jocul prestat în teren dar nu a ascuns nici faptul că potrivit opiniei sale “arbitrii nu au fost corecţi la toate fazele. În fiecare meci vom merge la victorie iar obiectivul nostru este promovarea însă, aşa cum ştiţi şi dumneavoastră nu am jucat de mai bine de doi ani. Când am declarat că deciziile arbitrilor nu au fost întotdeauna corecte nu m-am referit la faptul că ar fi favorizat Olimpia. Nu despre asta este vorba. Ne aşteptăm ca la fiecare meci pe care îl jucăm arbitrajul să fie împotriva noastră deoarece, aşa cum bine ştiţi noi purtăm un război cu federaţia”, a declarat tehnicianul secund al Universităţii Craiova.
Potrivit lui Tiberiu Csik echipa avea şansa să câştige însă şi-a felicitat băieţii pentru jocul prestat.

În următoarea etapă (sâmbătă, 14 septembrie) a Ligii a II-a la fotbal Olimpia Satu Mare va întâlni în deplasare Metalul Reşiţa, iar peste două săptămâni (21 septembrie) ASA Târgu Mureş vine în oraşul de pe Someş să înfrunte echipa fanion a Sătmarului.

Pentru Olimpia au evoluat: Şuta, Muntean (min. 79 Dragoș), Bălan, Ene, Iuhas, Gavrilescu, Villand, Svarczkopf (Roghină min. 75), Zsiga, Bujor, Lemac (Feier min.75).
Craiovenii i-au trimis în luptă pe: Hotoboc, Mitic, Ciucă, Acka, Cosic, Mărzeanu, V.Gheorghe (Săceanu min. 45), Cruceru, Goge, Bălan, Stoianof.

2 Comentarii la "Olimpia Satu Mare-FC Universitatea Craiova: 1-1"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.