Vacă turbată diagnosticată în Bârsău de Sus

vaca-nebuna

Un porc cu trichineloză şi o vacă turbată au fost diagnosticate în această săptămână de către medicii veterinari din Aliceni, respectiv Bârsău de Sus. Carnea de porc infestată a fost confiscată şi trimisă spre incinerare.

În această săptămână a fost diagnosticat un caz de trichineloză la un porc din localitatea Aliceni iar cantitatea de 120 kg de carne, în valoare de 1.080 lei a fost confiscată şi trimisă spre incinerare. Tot în această perioadă s-a diagnosticat şi confirmat în laboratorul de specialitate din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Satu Mare un caz de turbare la o vacă din localitatea Bârsău de Sus. Directorul DSV, dr. Corneliu Ceică a declarat pentru Sătmăreanul că în acest caz au fost dirijate spre Secţia de Boli Contagioase din Satu Mare nouă persoane, toţi cei care au venit în contact cu animalul bolnav. „De asemenea s-a dispus uciderea animalului şi îngroparea acestuia, procedeu urmat de dezinfecţia exploataţiei şi vaccinarea celorlalte animale din gospodărie”, a declarat dr. Corneliul Ceică. Potrivit interlocutorului în asemenea cazuri proprietarul nu este despăgubit în niciun fel. „Sunt boli pentru care legislaţia nu prevede niciun fel de despăgubire. În concluzie, proprietarul rămâne cu paguba”, spune Ceică.

Totodată, în perioada 29 august-6 septembrie inspectorii DSV Satu Mare au efectuat un număr de 67 acţiuni de control la unităţile şi gospodăriile populaţiei. Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au dat o singură amendă contravenţională în valoare de 600 lei.

Potrivit celor declarate de dr. Corneliu Ceică, în urma controalelor a fost amendat un magazin din Carei pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

2 Comentarii la "Vacă turbată diagnosticată în Bârsău de Sus"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.