Industria uşoară continuă să ofere “grosul” locurilor de muncă în Satu Mare

textile
Din evidenţele Compartimentului Programe şi Analiza Pieţei Muncii din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare, în judeţ sunt disponibile un număr de 244 de job-uri. Cea mai bogată ofertă în ceea ce priveşte locurile de muncă vacante (237) se găsesc în municipiul Satu Mare.

Din aceleaşi evidenţe reiese că în Carei se caută un bucătar, un ospătar şi doi şoferi de camion iar în Negreşti-Oaş doi ospătari. Nici locuitorii din Tăşnad nu par să aibă mai mult noroc, având în vedere că în oraş a fost scos la bătaie doar un singur loc de muncă (şef de depozit). În schimb, în Ardud şi Turţ angajatorii nu au semnalat niciun loc de muncă disponibil.
Revenind la ofertele de la nivelul municipiului, reşedinţă de judeţ trebuie spus că cele mai mari şanse în ceea ce priveşte găsirea unei slujbe îl au cei cu studii medii (220 locuri de muncă vacante) de vreme ce angajatorii oferă doar zece locuri de muncă pentru cei fără calificare şi doar şapte job-uri pentru persoanele cu studii superioare.

Şi de această dată cele mai multe locuri de muncă (89) sunt disponibile în domeniul industriei uşoare, iar cele mai puţine în meserii precum: agent comercial, inspector asigurări, lăcătuş, inginer mecanic, etc.

CLICK AICI pentru a vedea lista completa a firmelor

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.