A-nnebunit lupu. Mircea Marian cere înfiinţarea „Patrulelor de pensionari”

pensionari
Dicţionarul autohton (şi ne gândim aici la Satu Mare) s-a îmbogăţit cu o nouă expresie. Vărstnicii, prin vocea şefului Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor din Satu Mare, Mircea Marian cer nici mai mult, nici mai puţin decât înfiinţarea „Patrulelor de pensionari”.

Fără a spune unde ne duce cu gândul intenţia înfiinţării unei asemenea „patrule” ne-am întrebat şi noi: oare despre ce o fi vorba? Marian, aşa cum ne-a obişnuit de fiecare dată la şedinţele Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice mai aruncă cu câte o perlă la auzul căreia mai zâmbesc şi colegii din asociaţie. Una peste alta, preşedintele pensionarilor sătmăreni doreşte ca asemenea patrule să împânzească oraşul şi să sesizeze instituţiilor abilitate anumite nereguli pe care le observă în municipiu. Cu privire la alte atribuţii ce i-ar reveni unei asemenea „patrule” Marian a ales să păstreze tăcerea.

Trecând peste acest aspect, în cadrul şedinţei de azi, 5 septembrie pensionarii au semnalat o serie de nereguli începând de la lipsa marcajelor rutiere de pe anumite străzi din oraş şi până la curăţenia deficitară de pe cele două diguri ale Someşului. Aceştia susţin că dacă în zona centrală a municipiului, reşedinţă de judeţ marcajele sunt trasate şi vizibile, pe străzile colaterale acestea sunt şterse şi că ar trebui trasate din nou având în vedere că odată cu instalarea perioadei reci vopseaua utilizată se uscă mai greu.

O altă problemă abordată a fost şi cea a parcărilor în faţa instituţiilor. Pensionarii susţin că, conducerea municipiului ar trebuie să ia în calcul faptul că sunt anumite instituţii mai frecventate în oraş unde se cer tichete de parcare şi care se găsesc doar la anumite chioşcuri de ziare. Potrivit vârstnicilor prezenţi la şedinţă la instituţii precum Direcţia Generală a Finanţelor Publice, Finanaţele Locale sau Poliţie parcările ar trebui să fie gratuite.

O altă problemă discutată în cadrul şedinţei de azi a fost şi cea a câinilor, însă nu cea a patrupezilor vagabonzi ci a celor cu stăpâni. Pensionarii spun că patrupezii îşi fac necesităţile pe trotuare, zona verde şi pe străzi cu toate că o hotărâre a Consiliului Local prevede amendă în asemenea cazuri în cuantum de 50 de lei. Cu toate acestea, susţin pensionarii, nimeni nu face nimic pentru a stopa acest lucru.

11 Comentarii la "A-nnebunit lupu. Mircea Marian cere înfiinţarea „Patrulelor de pensionari”"

 1. Pingback: 05 septembrie 2013. România dezbate. Care este părerea ta? | Țara oașului

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.