Ţepar sătmărean arestat de poliţiştii arădeni

File CEC
Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Arad au reţinut luni, 2 septembrie un sătmărean suspectat că a înşelat 11 societăţi comerciale, din patru judeţe, cauzând un prejudiciu în valoare de peste 131.000 de lei.

Din probatoriul administrat de către poliţişti s-a stabilit că, în perioada 8 mai 2011-20 decembrie 2012, Francisc L., de 46 ani din judeţul Satu Mare, în calitate de administrator al unei societăţi economice, a achiziţionat mărfuri de la 11 societăţi comerciale, de pe raza judeţelor Arad, Timiş, Bihor şi Satu Mare, iar pentru plata mărfii a emis bilete la ordin, care au fost refuzate din lipsa totală disponibil în cont. De asemenea, pentru plata unor mărfuri a emis şi trei file CEC care au fost refuzate pe motivul lipsei de disponibil şi specimen de semnătură în bancă.

În fapt, sătmăreanul care locuia fără forme legale în judeţul Arad, achiziţiona mărfuri (materiale de construcţii şi alte produse non-alimentare) pentru plata cărora elibera bilete la ordin şi file CEC fără acoperire. Ulterior, acesta valorifica mărfurile cu mult sub valoarea reală a acestora.

În acest mod bărbatul a cauzat un prejudiciu în valoare de 131.114,60 lei.
Acesta a fost reţinut luni, 2 septembrie de către poliţişti, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.