În luna august contrabandiştii cu ţigări au prejudiciat statul cu peste 1.270.000 lei

Prejudiciu

În cursul lunii august, oamenii legii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Satu Mare, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ), respectiv angajaţii Direcţiei Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) şi birourile vamale de pe raza judeţului Satu Mare au întreprins un număr total de 210 acţiuni de control.

În urma verificărilor efectuate au fost constatate 36 de contravenţii în valoare de 76.000 de lei. Au fost confiscate 148.622 pachete de ţigări şi 9.080 de fire de ţigări abandonate, fiind reţinute bunuri în valoare de 1.244.638 lei şi două maşini. Valoarea totală a prejudiciului creat bugetului de stat a fost estimat la 1.275.021 lei.

Având în vedere rezultatele obţinute în luna august pe linia combaterii contrabandei cu ţigări şi alte produse supuse accizării, prefectul Eugeniu Avram solicită instituţiilor implicate în această acţiune să manifeste mai multă vigilenţă şi eficienţă pentru a descuraja şi destructura reţelele infracţionale care mai acţionează pe raza judeţului Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.