Conducerea CSM Satu Mare a prezentat noul lot al echipei de baschet feminin

primar-csm
Referindu-se la noul lot al echipei de baschet feminin a CSM Satu Mare, preşedintele clubului, Valeriu Neagu a declarat că „echipa de acuma va fi surpriza plăcută a campionatului”. Afirmaţia a fost făcută azi, 30 august în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în sala de şedinţe a Consiliului Local Satu Mare.

La întâlnirea cu jurnaliştii au participat primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica, preşedintele CSM Satu Mare, Valeriu Neagu, preşedintele Secţiei de baschet a CSM, Florin Mureşan şi noul antrenor al echipei de baschet, Peter Eles.

Florin Mureşan a declarat că bugetul este mult mai mic decât ce de anul trecut. Fără să vorbească însă despre sume acesta a recunoscut că bugetul disponibil pentru noul an competiţional este mai puţin de jumătate decât cel de anul trecut. Valeriu Neagu a spus că echipa va demonstra în teren ceea ce poate şi că „va fi surpriza plăcută a campionatului”.

Potrivit celor declarate de Eles, din vechiul lot condus de Dan Fleşeriu nu au rămas decât patru jucătoare. Este vorba despre: Andreea Orosz, Monica Ivan, Anita Nagy şi Diana Moldoveanu. „De asemenea, am adus două jucătoare de la Alba Iulia, pe Eniko Laza şi Bianca Voica. Din noul lot vor mai face parte Mihaela Adi de la Oradea care a jucat câteva sezoane la Sfântu Gheorghe dar şi Cristiana Cutaş”, a declarat tehnicianul echipei.

Deşi iniţial s-a optat pentru un lot alcătuit doar din sătmărence, din noua echipă vor face parte şi două americance: Kortni Jones şi Tabitha Wampler. Prima a venit direct din campionatul universitar american iar cea de-a doua a fost transferată de la Sfântu Gheorghe. La cele zece jucătoare se mai adaugă şi trei junioare de 16 ani: Andra Neşte, Valentina Bolba şi Teodora Vasile.

Pregătirile vor începe pe data de 5 septembrie iar pe 20, respectiv 21 septembrie CSM Satu Mare va juca două amicale cu echipa de baschet feminin din Cluj-Napoca. Primul meci oficial, contând pentru Cupa României se va juca pe data de 24 septembrie, pe teren propriu în compania CS Nova Vita Târgu Mureş.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.