Şedinţă cu scântei la Consiliul Local Satu Mare

Vasile-Fogel
Deranjat de faptul că executivul dă vina pe vechea conducere a CSM Satu Mare în ceea ce priveşte acumularea datoriilor clubului, consilierul local UDMR Vasile Fogel a cerut imperativ primarului Dorel Coica să nu mai facă afirmaţii „nefondate” la adresa sa. Schimbul de replici între fostul preşedinte al CSM-ului şi edilul Sătmarului a avut loc în plenul şedinţei de azi, 29 august, a Consiliului Municipal Satu Mare.

Scandalul a avut loc în timpul discuţiei purtate pe marginea proiectului de hotărâre prin care se cerea ca aleşii locali să aloce suma de 450.000 lei pentru club. Consilierul UDMR, Gergo Butka s-a arătat deranjat de faptul că actualul preşedinte al clubului, Valeriu Neagu nu este prezent la şedinţă pentru a răspunde la câteva întrebări legate de situaţia clubului. „Eu nu consider ca fiind un manager bun pe cineva care doar cere bani, dar nu are timp măcar câteva minute să vină la şedinţă. Mai ales că 100.000 de euro nu este o sumă tocmai mică”, a declarat Butka.

În aceeaşi ordine de idei, consilierul Magyar Lorand se întreabă „din ce vom finanţa clubul până la sfârşitul anului din moment cei noi, în luna august mai plătim din vechile datorii?”. În replică, primarul Coica a declarat că datoriile sunt lăsate „moştenire” de vechea conducere a clubului. „Vom face un audit foarte serios la club şi vom vedea unde s-au scurs banii” a declarat primarul Coica. Afirmaţia edilului nu a făcut decât să arunce „paie pe foc”, Fogel abia aşteptând momentul să iasă la atac.

„Nu vă mai permit să faceţi afirmaţii nefondate la adresa mea. Miliardele s-au scurs acuma şi nu pe vremea când am fost eu preşedinte. Până nu aveţi date concrete nu faceţi asemenea declaraţii”, a spus Fogel.

În final, primarul i-a cerut lui Fogel ca „la şedinţele de consiliu local să veniţi într-o stare de sănătate normală. O să îl rog pe domnul Stegerean să vă monitorizeze”, a declarat primarul. În cele din urmă consilierii au votat alocarea sumei de 450.000 lei către CSM Satu Mare.

 

Un Comentariu la "Şedinţă cu scântei la Consiliul Local Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.