Peste 44.000 de participanţi la „Zilele Culturale Partium” 2013

udmr-satu-mare
Organizatorii „Zilelor Culturale Partium” 2013 de la Satu Mare au tras linie şi au constatat că ediţia din acest an a fost cel mai reuşit eveniment regional iniţiat de comunitatea maghiară din Transilvania. Concluziile ediţiei ce tocmai s-a încheiat au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă organizate azi, 28 august la sediul UDMR de pe strada Mihai Viteazul.

La întâlnirea cu reprezentanţii mass-mediei sătmărene au participat senatorul UDMR, Pataki Csaba, preşedintele Organizaţiei Judeţene a formaţiunii politice, deputatul Kereskenyi Gabor, preşedintele Organizaţiei Municiupale a UDMR, consilierul judeţean Stier Peter, respectiv consilierul local Szocs Peter. Organizatorii conferinţei de presă au adus mulţumiri sponsorilor, ONG-urilor şi nu în ultimul rând mass-mediei pentru eforturile depuse pentru ca cea de-a XII-a ediţie a „Zilelor Culturale Partium” să fie un real succes.

În luarea de cuvânt Stier Peter a declarat că la eveniment au participat peste 44.000 de persoane, atât din Satu Mare cât şi din judeţele vecine respectiv din Ungaria. Evenimentul a fost sprijinit de 17 ONG-uri, 16 parteneri media şi de peste 50 de firme care au venit cu sponsorizări. Bugetul total al ediţiei din acest an a fost de 220.000 lei din care aproximativ 25% au fost alocate de Consiliul Judeţean (CJ) şi Consiliul Local (CL) Satu Mare.

Senatorul Pataki Csaba a subliniat faptul că în ciuda suprapunerii cu un alt eveniment de la Cluj, organizat pentru prima dată de către comunitatea maghiară de acolo, „Zilele Culturale Partium” de la Satu Mare s-au bucurat de un real succes „ceea ce demonstrează că avem valori culturale şi tradiţii care merită promovate”.

Deputatul Kereskenyi Gabor a declarat că după o pauză de cel mult două săptămâni se va începe organizarea ediţiei din 2014, care se doreşte a fi una mult mai reuşită decât cele precedente.

4 Comentarii la "Peste 44.000 de participanţi la „Zilele Culturale Partium” 2013"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.