Întârzieri la masterplanul implementat de Apaserv

stejerean-lazin
Evaluarea stării masterplanului de apă a fost tema întâlnirii de azi, 26 august dintre conducerile Autorităţii de Management a Programului Operaţional Sectorial Mediu şi cea a SC Apaserv SA, respectiv a directorului executiv al ADI Apă, Octavian Lazin. Masterplanul, un proiect de peste 100 milioane de euro implementat de Apaserv, prevede extinderea reţelei de apă-canal aproape în tot judeţul.

Directorul SC Apaserv SA, Dan Stegerean a declarat că scopul întâlnirii a fost de a corela lucrările şi de a reduce termenii de plată astfel încât proiectul să fie finalizat până în decembrie 2015. Până în prezent, din cele 15 proiecte ale masterplanului sunt finalizate patru iar alte 11 sunt în curs de licitare. Potrivit interlocutorilor contractele vor fi finalizate până la sfârşitul anului iar lucrările vor începe din luna martie 2014.

Potrivit celor declarate de Stegerean, Apaserv-ul a înregistrat o întârziere de aproape 5 luni în ceea ce priveşte implementarea proiectului, una dintre cauze fiind contestarea unor licitaţii dar şi birocraţia extrem de stufoasă în ceea ce priveşte achiziţiile. Până în prezent s-au plătit aproximativ 1 milion de euro, contravaloarea serviciilor de consultanţă şi proiectare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.