Amenzi în valoare de 9.000 de lei aplicate de inspectorii DSV

carne

În urma controalelor efectuate în perioada 9-23 august, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Satu Mare au aplicat un număr de şase amenzi contravenţionale în valoare totală de 9.000 lei. În afară de aceste sancţiuni veterinarii au mai dat şi cinci avertismente.

Depozitarea produselor alimentare fără respectarea normelor sanitar-veterinare, etichetarea necorespunzătoare a alimentelor, neanunţarea medicului veterinar în cazul sacrificării porcilor dar şi transportul animalelor fără documentele impuse de lege sunt principalele cauze pentru care inspectorii DSV au amendat sătmărenii care nu respectă normele sanitar-veterinare aflate în vigoare.

În altă ordine de idei, conducerea DSV anunţă că se continuă acţiunile de informare a populaţiei din judeţ prin instruiri şi afişe cu privire la „Cum se poate obţine lapte conform cu cerinţele Uniunii Europene -Recomandări pentru un lapte igienic”, acţiune demarată datorită faptului că începând cu data de 1 ianuarie 2014, va fi interzisă comercializarea sau livrarea către unităţile de colectare sau procesare a laptelui crud care nu respectă cerinţele Uniunii Europene.

Acţiunile întreprinse de către inspectorii DSV Satu Mare vor continua şi în perioada următoare, pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi a animalelor, de a preveni difuzarea bolilor transmisibile şi de a reduce riscul de apariţie a toxiinfecţiilor alimentare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.