Piscinele certezenilor lasă Negreştiul fără apă

casa-piscina
Din cauza consumului excesiv din Certeze, oraşul Negreşti-Oaş riscă să rămână fără apă potabilă, este concluzia şedinţei de azi, 23 august convocată de prefectul judeşului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram în vederea evaluării situaţiei din teren datorată secetei.

În luarea de cuvânt, directorul tehnic al SC Apaserv SA Satu Mare, Ioan Leitner a subliniat faptul că principala problemă în ceea ce priveşte situaţia creată la Negreşti o reprezintă consumul excesiv în gospodăriile din Certeze. „Locuitorii din comuna Certeze folosesc cantităţi mari de apă pentru irigarea grădinilor dar şi în alte scopuri, motiv pentru care negreştenii nu au apă la robinete. Problemele apar mai ales ca urmare a creşterii consumului pe branşamentele necontorizate. Desigur, pe termen scurt ne gândim să contorizăm şi astfel apa va fi suficientă şi de bună calitate”, spune Leitner.

Prefectul Eugeniu Avram a declarat că locuitorii din Certeze trebuie avertizaţi „să nu mai rispească apa. Să nu îşi mai umple piscinele de două, trei ori pe zi, să nu-şi spele maşinile în exces şi să nu ude străzile deoarece cei din Negreşti rămân fără apă dacă la ei se consumă în exces”.

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare, Vasile Andrieş a declarat că debitele râurilor sunt scăzute în această perioadă din cauza secetei. Totodată, unele păraie au secat însă în judeţ nu s-au semnalat probleme deosebite.
La finalul şedinţei, consilierul local Adrian Bucureştean din Carei a subliniat problemele în ceea ce priveşte calitatea apei din oraşul său de domiciliu (Carei).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.