Este oficial: Peter Eles este noul antrenor al echipei de baschet a CSM Satu Mare

peter-eles
Sătmăreanul Peter Eles este noul antrenor al echipei de baschet feminin a CSM Satu Mare. Anunţul a fost făcut public azi, 23 august, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în sala de şedinţe a Consiliului Local Satu Mare.

La întâlnirea cu reprezentanţii mass-media au participat primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica, preşedintele CSM Satu Mare, Valeriu Neagu, preşedintele Secţiei de baschet a CSM, Florin Mureşan şi noul antrenor al echipei de baschet, Peter Eles.

În luarea de cuvânt primarul Dorel Coica a subliniat faptul că 60% din lotul echipei de baschet a CSM Satu Mare va fi alcătuit din sătmărence iar în primul an, având în vedere că noua echipă este una tânără şi neexperimentată se doreşte o clasare în primii opt, iar în doi, trei ani formaţia va creşte şi va putea juca pentru titlu. „Sper să facem un lucru bun cu jucătoare mai tinere, mai neexperimentate şi cu un buget mai mic”, a declarat edilul-şef al municipiului Satu Mare.
Florin Mureşan consideră decizia de a bate palma cu sătmăreanul Peter Eles ca fiind „un moment de inspiraţie venită din partea conducerii Primăriei şi a clubului. Trebuia să găsim pe cineva experimentat din Satu Mare care să aducă performanţă dar şi liniştea în vestiare”.

Peter Eles a mulţumit conducerii Primăriei şi a CSM Satu Mare pentru încrederea pe care aceştia o au faţă de persoana sa. Totodată, acesta a mulţumit şi fostului antrenor, Dan Fleşeriu pentru nivelul ridicat la care a antrenat echipa de baschet şi pentru performanţele obţinute. „Vom avea o echipă tânără dar în doi, trei ani vom creşte şi sunt convins că nu trece mult şi vom juca pentru primele locuri. Îmi doresc să aducem titlul la Satu Mare dar obiectivul nostru pentru primul an este clasarea în primii opt”.

Primarul Coica a dezvălui că noul antrenor al echipei de baschet feminin va avea un salariu de 3.500 de lei, catalogându-l pe Peter Eles ca fiind printre cei mai ieftini antrenori din ţară. „Nu vom mai avea americance de 5.000 de euro şi nici altele de 4.000 de euro. Vreau să vă spun că cele care au plecat, au plecat cu totul. Au lăsat garsonierele devastate, luând cu ele tot, atât pernele cât şi cearşaful. Poate la ei în America nu se găsesc. Au dus zestrea cu ei”, spune primarul.
De asemenea, edilul a mai făcut referire şi la „datoriile istorice” pe care municipalitatea le are de plătit de pe urma vechii conduceri a CSM-ului. Acesta a subliniat că vechea conducere este în litigiu cu mai multe jucătoare, de pe tot globul. „Având în vedere că CSM-ul este a municipalităţii noi suntem cei care plătim aceste datorii. Dar în prezent aproape că suntem la zero”, spune Coica. Edilul nu a dorit să dezvăluie valoarea acestor datorii spunând însă că este de mai multe miliarde în lei vechi. „După ce plătim şi tragem linie vom căuta să tragem la răspundere şi persoanele care se fac vinovaţi de aceste datorii”, a subliniat Coica. În completare Valeriu Neagu a declarat că aceste „datorii istorice” sunt de pe vremea lui Vasile Fogel, perioadă în care contractele au fost prost gândite.

Vă reamintim că noul antrenor, Peter Eles este sătmărean de origine iar până în urmă cu doi ani a îndeplinit funcţia de manager la CSM Satu Mare. Acesta a plecat apoi tot în scaunul de manager la echipa de baschet a CSU Alba Iulia, de unde revine în oraşul natal însă de această dată pe banca tehnică a CSM-ului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.