APM Satu Mare organizează concurs de salate în Grădina Romei

salata
Cu ocazia „Zilelor Culturale Partium” 2013, pornind de la premisele garanţiei unui stil de viaţă sănătos, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare a lansat concursul “Să pregătim şi să consumăm împreună o salată de vară pentru o viaţă sănătoasă!”.

Competiţia care se va desfăşura sâmbătă, 24 august, constă din predarea unui “coş verde” cu produse bio necesare unei salate (roşii, ardei, castraveţi, ridichii, ceapă, salată verde, mere, seminţe oleaginoase, etc.) şi se adresează administraţiilor publice locale, cultelor religioase, societăţilor civile, instituţiilor publice, locuitorilor din judeţul Satu Mare, agenţilor economici. În urma lansării acestui concurs şi-au manifestat dorinţa de participare 23 de concurenţi (şapte primării, patru instituţii publice, patru instituţii de cult, cinci agenţi economici şi trei ONG-uri). Evaluarea coşurilor participante la concurs va fi realizată de un juriu alcătuit din organizatori şi reprezentanţi ai mass-media, iar premiile vor fi asigurate de SC Agrotex SRL Carei.

În continuare vă prezentăm programul concursului:
10.00 – 11.00: predarea coşurilor la cortul APM Satu Mare din Grădina Romei
11.00 – 12.00: evaluarea de către juriu a “coşurilor verzi”
12.00: premierea celui mai creativ, mai bogat şi cel mai frumos coş
12.00 – 13.00: prepararea salatei de vară alegând din conţinutul coşurilor
13.00: degustarea salatei de vară de către toţi participanţii.

Totodată, cu ajutorul unui bucătar cu experienţă de la SC Hello Margot SRL, alegând din conţinutul coşurilor, se va pregăti o salată de vară în “cantităţi industriale”, care se va consuma după aceea de cei prezenţi, cu un pahar de vin sau o băutură răcoritoare.

8 Comentarii la "APM Satu Mare organizează concurs de salate în Grădina Romei"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.