AJOFM Satu Mare a demarat o campanie de emitere a cardului profesional european

CardPersoanele în căutarea unui loc de muncă pot să devină posesorii Cardului Profesional European adresându-se personalului de la sediul AJOFM Satu Mare sau sediilor locale ale instituţiei.

Emiterea acestor carduri are loc în cadrul proiectului “Cardul profesional european – soluţie europeană în căutarea unui loc de muncă”, proiect strategic, la nivel naţional, ce vizează modernizarea Serviciului Public de Ocupare (SPO) prin introducerea unui sistem informatic complex ce are la bază cardul ca şi instrument de autentificare. Această activitate va continua şi după finalizarea proiectului.

Proiectul este implementat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) în parteneriat cu SC Soft Business Union SRL şi s-a desfăşurat pe o perioadă de 33 luni (1 decembrie 2010 – 31 august 2013) în condiţiile de finanţare obţinute prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Obiectivul general al proiectului constă în creşterea calităţii şi transparenţei serviciilor de ocupare oferite de SPO persoanelor în căutarea unui loc de muncă; a serviciilor oferite agenţilor economici interesaţi în atragerea de resurse umane, precum şi a altor instituţii publice cu care ANOFM interacţionează; respectiv îmbunătăţirea serviciilor de mediere a muncii prin asigurarea unui standard de calitate în procesul de furnizare a acestor servicii prin introducerea Cardului Profesional European pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă înregistrate în cadrul tuturor structurilor SPO.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.