Scandal cu demolări şi cu buldozere la Piaţa Mare

demolare1demolare2demolare3 demolare4

Un conflict ce se perpetuează de ani şi ani de zile a culminat vineri (16 august) seara cu un scandal de proporţii. Sătul să tot aştepte ca autorităţile să-şi facă treaba, Alexandru Gordan a închiriat aseară un buldozer şi a dărâmat construcţia ridicată fără autorizaţie pe terenul său de către Dumitru Săpunaru, un fost poliţist din Satu Mare.

Pe terenul situat lângă Piaţa Mare, fostul poliţist a ridicat o construcţie fără acte în regulă în incinta căreia funcţionau mai multe magazine. De la proprietarii acestora, familia Săpunaru încasa chirii ce totalizau lunar peste 2.000 de euro. După ce ani de zile s-au judecat prin tribunale, în 2003 magistraţii i-au dat câştig de cauză lui Alexandru Gordan emiţând o sentinţă definitivă şi irevocabilă în ceea ce priveşte dreptul de proprietate asupra terenului în cauză. Cu toate acestea Dumitru Săpunaru iar după moartea acestuia, soţia şi fiul său au refuzat să elibereze clădirea construită ilegal pe un teren ce nu le aparţine.

„Este vorba despre o suprafaţă de 457 metri pătraţi teren pe care se afla pe vremuri casa părintească a soţiei mele. În 1973, statul i-a evacuat din clădire fără să-i despăgubească în vreun fel iar casa a fost dărâmată. Până la urmă, în 2003, am primit o sentinţă definitivă şi irevocabilă prin care se arată că terenul respectiv ne-a fost restituit. Între timp am mai cumpărat ceva teren acolo astfel că în prezent am în proprietate o suprafaţă de 857 metri pătraţi. În anii de dinainte de emiterea sentinţei Dumitru Săpunaru, un fost poliţist, a ridicat acolo o construcţie fără nicio autorizaţie. Pentru a-şi păstrat clădirea şi pentru a nu fi evacuat, Săpunaru mi-a intentat un proces prin care a atacat sentinţa definitivă şi irevocabilă din 2003. Eu le-am cerut în mai multe rânduri să evacueze clădirea dar nu m-au ascultat. Neînţelegirile au continuat şi după moartea poliţistului. Soţia şi fiul acestuia strângeau sume importante de la proprietarii magazinelor care închiriau spaţii în acea construcţie, situată pe terenul meu. M-am săturat să tot aştept şi aseară am venit cu un buldozer şi am dărâmat clădirea”, spune Gordan.

Probabil anunţaţi de către chiriaşi, la faţa locului au venit soţia şi fiul lui Dumitru Săpunaru pentru a-i opri pe muncitori cerându-i lui Gordan să le prezinte autorizaţia de demolare a clădirii. Anunţaţi cu privire la cele întâmplate la faţa locului au ajuns şi oamenii legii care au condus părţile implicate în conflict la Poliţie în vederea înregistrării declaraţiilor.
Conflictul dintre proprietarul de drept al terenului şi soţia respectiv fiul fostului poliţist se pare că nu se va termina aici deoarece familia lui Săpunaru ameninţă cu noi procese pentru că Alexandru Gordan „a îndrăznit” să dărâme construcţia ridicată ilegal pe propriul său teren. „Acela este terenul meu şi vreau să ridic acolo o clădire. Am proiectul făcut doar aşteptam ca terenul să fie eliberat”, spune Gordan.

4 Comentarii la "Scandal cu demolări şi cu buldozere la Piaţa Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.