CJ va începe în curând reabilitarea Şcolii nr. 13 de pe Botizului

scoala13-2scoala13-1scoala13-3
O comisie alcătuită din specialişti din cadrul Primăriei municipiului Satu Mare respectiv ai Consiliului Judeţean (CJ) a participat azi, 14 august la finalizarea procesului de predare-primire a clădirii Şcolii nr. 13 de pe strada Botizului nr. 65/A. La faţa locului au fost prezenţi şi preşedintele CJ, Adrian Ştef împreună cu viceprimarul municipiului, reşedinţă de judeţ, Marcela Papici.

Reabilitarea Şcolii nr. 13 se va face din fonduri proprii ale CJ, instituţia alocând îăn acest sens suma de 200.000 lei. Potrivit celor declarate de Ştef, lucrările vor fi finalizate în aproximativ un an de zile. După reamenajarea clădirii şi recompartimentarea sălilor de clasă în noul imobil vor fi mutaţi elevii de la Şcoala incluzivă, ce în prezent îşi desfăşoară activitatea în patru locaţii diferite din oraş.

“Trebuie să vă spun că în 2005 aici s-au investit aproximativ 510.000 lei dar din 2010 şcoala este părăsită iar în prezent se află într-un stadiu avansat de degradare. Aici îşi duceau veacul oamenii străzii iar în decursul anilor a fost prădată întreaga clădire. În ieşirile sale în mass-media deputatul Kereskenyi Gabor a declarat că, Consiliul Judeţean nu este un bun administrator şi că această şcoală ar trebui să rămână în administrarea municipalităţii. Noi am vrut să vă prezentăm în ce stare se află această clădire şi cum va arăta după finalizarea lucrărilor. De aici au fost furate uşile, cablurile au fost scoase din pereţi, geamurile sparte. Noi vă demonstrăm că o punem la punct şi copiii îşi vor putea desfăşura activitatea în condiţii civilizate”, a declarat Ştef.

În luarea de cuvânt Marcela Papici a subliniat faptul că, în condiţiile în care proiectul de hotărâre în ceea ce priveşte trecerea şcolii împreună cu terenul aferent de la municipalitate la judeţ ar fi fost votat în prima şedinţă de către consilierii locali, cu mare probabilitate lucrările ar fi fost finalizate până în luna septembrie al acestui an.

Vă reamintim că, după o serie de discuţii purtate în cadrul Consiliului Municipal Satu Mare, proiectul de hotărâre a fost votat în şedinţa din 25 iulie 2013. Potrivit preşedintelui CJ, Adrian Ştef clădirea va fi reabilitată în totalitate după care va urma mutarea claselor de elevi de la Şcoala incluzivă în noua locaţie.

 

16 Comentarii la "CJ va începe în curând reabilitarea Şcolii nr. 13 de pe Botizului"

      Leave a Reply

      Your email address will not be published.

      Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.