Autostopul.ro – o nouă metodă de a călători ieftin şi ecologic

autostopul.ro
Cu Autostopul.ro, dorim să oferim publicului din România o nouă soluţie de a călători ieftin şi ecologic. Din moment ce preţul cumbustibilului devine tot mai mare, iar aglomeraţia în trafic este presentă peste tot în România, ne-am gândit că această metodă ar putea fi soluţia acestor probleme.
Autostopul.ro este o platformă care facilitează într-un mod organizat întâlnirea şi comunicarea dintre utilizatori, şoferi şi pasageri, pentru organizarea facilă şi transparentă de curse între diverse destinaţii.
De unde ne-a venit ideea?
Această idee nu este nouă, în SUA fenomenul de ,,Carpooling” există încă din anii 1950, iar în Germania o astfel de pagină de internet a apărut deja din 2001. În anul 2004 am avut şi eu prilejul de a călători cu această metodă. Trebuia să călătoresc din Dortmund până în Munchen, aproximativ 600 km. Aveam 3 variante: cu trenul costa undeva la 80 euro, cu avionul era mult peste bugetul meu şi opţiunea de a face autostopul online. Am intrat pe internet, foarte repede am găsit cursa, un domn care mergea în fiecare săptămâna pe acea ruta m-a luat cu el. Costul a fost de 15 euro de persoană, bani din care domnul a alimentat cu combustibil. Şoferul avea un calificativ foarte bun pe internet, totul a decurs foarte bine, am ajuns mai repede decât ar fi durat cu trenul. De atunci mi-am dat seama că şi România are nevoie de un astfel de site; mai ales că, dacă vorbim de călătorii cu trenul, autostrăzi, România nu se poate compara cu nicio ţară europeană. Am aşteptat momentul până când populaţia României a devenit pregătită pentru aşa un concept şi i-am dat drumul.
Cât este de sigur să te urci în maşină cu un necunoscut?
Probabil cel mai sigur este atunci când îţi găseşti un cunoscut care merge în aceeaşi direcţie cu tine. CuAutostopul.ro anunţul tău se poate publica şi pe peretele personal şi pe peretele paginii noastre de Facebook. Astfel şansele de a-ţi găsi un cunoscut care merge în acelaşi loc cu tine sunt foarte mari.
Totuşi este posibil să nu meargă nici o persoană cunoscută în aceeaşi direcţie cu tine. Pentru astfel de situaţiiAutostopul.ro dă posibilitatea să acordaţi calificative pentru fiecare şofer sau pasager. Vrei să ştii cât de bine s-a comportat şoferul într-o cursă anterioară? Poţi să-i verifici istoricul şi chiar să intri în contact cu acea persoană prin mesaje private, Facebook sau telefon.
Cu Autostopul.ro ajutăm la descongestionarea traficului, poluare mai puţină, iar un drum cu o companie plăcută este mai relaxant pentru şofer. În plus, toate costurile de drum se împart şi aveţi o călătorie mai ieftină şi mai comodă decât cu orice mijloc de transport în comun.
Dacă ai un drum cu locuri libere în maşină şi nu vrei să te plictiseşti, postează un anunţ, împarte costurile cu alţi oameni care merg în aceeaşi direcţie cu tine. Totul este la doar 3 click-uri distanţă. Alegi oraşul din care pleci, data, ora şi oraşul în care vrei să ajungi, iar anunţul este gata!
Pe autostopul.ro este foarte uşor să-ţi găseşti cursa, trebuie doar să te autentifici, fie cu utilizatorul Facebook, fie cu adresa de mail. Caută-ţi cursa, apasă pe rezervare şi fă-ţi bagajele.
După fiecare cursă nu uitaţi să ne spuneţi cum a fost atât şoferul cât şi pasagerul, ratingurile bune atrag mai multe curse.
Va mulţumesc şi vă doresc mult succes şi cât mai multe curse ieftine.
Nu uitaţi, şoferul uneia din primele 500 de curse înscrise va câştiga un iPad 4.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.