Pieţele din Satu Mare vor avea hale moderne pentru lactate

consiliulocal-sm
Pieţele sătmărene vor avea hale care vor îndeplini toate condiţiile prevăzute de lege în ceea ce priveşte comercializarea produselor lactate. În şedinţa extraordinară de azi, 12 august consilierii locali au alocat bani pentru amenajarea halelor de lactate din pieţene sătmărene.

Edilul-şef al municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, a declarat că în urma unui control sanitar-veterinar efectuat de către cei din Bucureşti s-a decis oprirea temporară a comercializării produselor lactate până la igienizarea spaţiilor în care se desfăşoară această activitate. Până în prezent halele au fost igienizate şi s-au luat unele măsuri temporare pentru a se putea relua comercializarea lactatelor. „Doresc ca produsele lactate să fie comercializate în spaţii igienice. Nu vrem să avem de-a face cu un episod de toxiinfecţie ca cel din Baia Mare când peste 80 de persoane au avut de suferit”, a declarat Coica.

Directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP), Cristian Vodă Bozai a spus că lucrările vor consta în refacerea pardoselilor, montarea de geamuri termopan, amenajarea unor grupuri sanitare dar şi instalarea de aparate de aer condiţionat. Şeful ADP a declarat că cele mai complexe lucrări vor avea loc în hala din Micro 17, deoarece acolo spaţiul este destul de îngust iar pereţii trebuie modificaţi pentru ca să încapă vitrinele frigorifice.

Consilierul local, Adrian Albu a contestat această măsură spunând că spargerea pereţilor este mult costisitoare având în vedere că acele lăzi frigorifice încap cu siguranţă în spaţiul existent. Dar primarul Coica a intervenit imediat oprindu-l pe Albu spunând că „aţi avut ocazia patru ani să faceţi ceva, acum facem noi”.

În urma votului consilierii au aprobat suma de 80.000 lei pentru hala din Piaţa Micro 17, 65.000 pentru Piaţa „Someş”, 47.000 lei pentru hala din Piaţa Mică şi alţi 75.500 lei pentru cea din Piaţa Mare.

Un Comentariu la "Pieţele din Satu Mare vor avea hale moderne pentru lactate"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.