Fotograful negreştean Alexandru Pop expune la New York

Fotograf3Fotograf2Fotograf1
Vocea artiştilor fotografi sătmăreni se aude şi dincolo de ocean. Creaţiile negreşteanului Alexandru Pop sunt expuse la New York, în cadrul unui eveniment-concurs organizat de echipa „SEE ME”, ce reprezintă o comunitate alcătuită din peste 700.000 de artişti fotografi din întreaga lume.

„Fiecare membru din cei peste 700 de mii a primit invitaţie pentru a participa la acest concurs. Una din criteriile de a intra în competiţie a fost ca membrii să aibă statutul de profesionişti. Din toţi cei care au răspuns invitaţiei şi au acumulat datorită calităţii lucrărilor nivelul III, adică “suport/sprijin” de la minim 99 de persoane, au ajuns să expună”, ne-a declarat Alexandru Pop.

Lucrările artistului negreştean sunt expuse alături de ceilalţi 499 de artişti fotografi din întreaga lume şi pot fi vizionate până în data de 10 octombrie. Participanţii la eveniment concurează şi pentru câştigarea marelui premiu ce constă în suma de 25.000 de dolari.
Alexandru Pop este primul artist fotograf din Oaş care expune în: Franţa, Belgia, Ungaria, Federaţia Rusă şi SUA, lucrările sale fiind mult apreciate atât de profesionişti cât şi de către public.

Alexandru Pop s-a născut în capitala Ţării Oaşului, la data de 28 martie 1982. Deşi este foarte tânar s-a făcut remarcat atât pe plan naţional cât şi internaţional în domeniul artei fotografice. Este un fotograf complex care trăieşte, respiră şi vorbeşte prin imagini, lucru dovedit de numeroasele expoziţii, premii şi distincţii câştigate de-a lungul anilor. Alexandru Pop este preocupat de promovarea prin fotografie a folclorului autentic şi a frumuseţilor Ţării Oaşului, fiind un demn urmaş al lui I. G. Andron.

Debutul în arta fotografică l-a avut în Ungaria unde a organizat primele expoziţii. Apoi, a participat în ţară la un şir de expoziţii şi concursuri obţinând diverse premii printre care, Medalia Jubiliară „Carol Pop de Szathmari”. Din dorinţa de a arăta lumii întregi frumuseţile Oaşului, lucrările lui sunt expuse şi la Opera din Sanktpetersburg şi Ekaterinburg (Federaţia Rusă), Facultatea de Arte Lile 3 (Franţa), Bois-de Villers, Profondeville (Belgia) şi New York (SUA).

Un Comentariu la "Fotograful negreştean Alexandru Pop expune la New York"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.