Veteranii de război nemulţumiţi că nu primesc fonduri de la Primărie şi CJ

sedinta-veterani
Pistele pentru biciclişti, trecerile peste calea ferată, spaţiile neîntreţinute din anumite zone ale oraşului dar şi preţul biletelor de intrare la Ştrand au fost principalele subiecte discutate în cadrul şedinţei de azi, 5 august, a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoanele Vârstnice al judeţului Satu Mare. La întâlnirea cu reprezentanţii pensionarilor a participat şi edilul-şef al municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica.

Preşedintele filialei sătmărene al Asociaţiei Veteranilor de Război, colonelul în rezervă Nicolae Codreanu a declarat în luarea de cuvânt că organizaţia pe care o conduce de ani de zile nu a beneficiat de fonduri de la Consiliile Local şi Judeţean Satu Mare. Potrivit interlocutorului banii din care se gospodăreşte asociaţia sunt foarte puţini deoarece din cei 666 de membrii înscrişi, jumătate nu-şi plătesc cotizaţia. “Pensiile de veteran sunt foarte mici. Pentru primul an de război veteranii primesc o pensie de 102 lei. Pentru anul al doilea încă 60 de lei iar pentru anul III li se mai adaugă 50 de lei la pensie.

Comparativ cu victimele Revoluţiei, veteranii au pensii mici. Nu ştiu cât au revoluţionarii dar puteţi să-i întrebaţi deoarece lucrează pe aici prin Palat. Şi să fim sinceri domnule, la Satu Mare nu s-a tras niciun glonte la Revoluţie”, declarat Codreanu.
Profitând de prezenţa primarului, Nicolae Codreanu a adus în discuţie şi problema ghirlandelor de flori aşezate pe suporturile de pe stâlpii din parcul central. “Nu zic, e frumos şi plăcut la vedere dar ar trebui să renunţăm la grandomanie în perioada de criză”, a subliniat interlocutorul.

Ca răspuns, primarul Coica a declarat că, contractul cu SC Florisal SA expiră la sfârşitul acestui an după care se va face licitaţie pentru adjudecarea lucrărilor de amenajare a parcurilor şi de salubrizare. “De când sunt eu primar nu se mai udă străzile pe timp de ploaie şi nici florile de prin parcuri. Eu înţeleg că oamenii au aşteptări mari dar tot ce nu a făcut Ilyes în 8 ani, trebuie să facă Coica într-un an de zile. Şi eu am limitele mele”, a declarat primarul.

De asemenea pensionarii s-au plâns de preţul exagerat de mare al biletelor de intrare la Ştrand. “Domnul Ţânţaş a redus preţul biletelor pentru pensionari dar nu a ţinut decât o lună sau, o lună şi jumătate. Nu vă supăraţi, a fost doar praf aruncat în ochii pensionarilor”, spune Codreanu.

Un Comentariu la "Veteranii de război nemulţumiţi că nu primesc fonduri de la Primărie şi CJ"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.