Tabără ecologică cu căsuţe din PET-uri

Proiect

Proiectul ECOSUNHOME „Aşezământ de educaţie pentru natură şi iubire creştină”, finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013 are ca scop dezvoltarea infrastructurii ecologice pentru crearea de şcoli în aer liber. Partenerii în proiect din partea română sunt: Parohia Reformată Tămăşeni, filiala Tarna Mare și Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare.

La ora actuală proiectul se află în faza de realizare a lucrărilor de construcții ale obiectivelor specifice realizării unei tabere ecologice. Pentru demararea realizării căsuțelor din PET-uri așa cum au fost prevăzute în proiect vor fi implicați tineri, adevărații beneficiari ai oportunităților pe care le va oferi tabăra.

În acest context, Parohia Reformată Tămăşeni în calitate de partener cu sprijinul APM Satu Mare organizează în data de 7 august, la Balastiera Adrian, începând cu ora 10.00 acțiunea de umplere cu nisip a celor 3.000 de PET-uri, colectate până la această dată, contribuind astfel la realizarea „cărămizii” – materia primă de bază necesară construcției căsuțelor.

Pentru realizarea unei căsuțe este nevoie de aproximativ de 2.000 de PET-uri. La această primă acțiune vor participa un număr de 20-25 de elevi coordonați de specialiști în domeniu. Pentru efortul depus în vederea realizării obiectivelor proiectului, organizatorii vor motiva participanții cu o masă câmpenească.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.