La Livada se construieşte unul din cele mai mari parcuri fotovoltaice din lume

fotovoltaic-parc
În oraşul Livada, se construieşte unul dintre cele mai mari parcuri fotovoltaice din lume. Parcul se întinde pe o suprafaţă de 135 de hectare, iar valoarea investiţiei este de 65 milioane de euro. Construcţia este realizată de o firmă spaniolă.

Parcul fotovoltaic de la Livada va fi al şaptelea din lume ca mărime şi va putea genera o putere de 56 MW, ceea ce înseamnă că va fi în stare să asigure energia pentru 60.000 de locuinţe, susţin specialiştii.

Construcţia va fi finalizată până în luna noiembrie după care urmează efectuarea unor probe. Investiţia de la Livada va asigura între 10 şi 15 locuri de muncă pentru electricieni, ingineri şi muncitori care vor avea sarcina de a întreţine atât panourile cât şi terenul. Specialiştii sunt de părere că investiţia va fi recuperată în 12-15 ani.

Potrivit primarului oraşului Livada, Arthur Pirics, localitatea pe care o administrează are doar beneficii de pe urma acestei investiţii. „Vorbim despre unul dintre cele mai mari parcuri fotovoltaice, al şaptelea din lume. Investiţia este una importantă. Până în prezent, din taxa aferentă eliberării autorizaţiei de construcţie au ajuns la bugetul local 250.000 lei”.

Un Comentariu la "La Livada se construieşte unul din cele mai mari parcuri fotovoltaice din lume"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.