Klaus Peter Schellhaas: “Meritaţi să fiţi în Europa”

darmstadt

O delegaţia a districtului Darmstadt-Dieburg din Germania condusă de prefectul Klaus Peter Schellhaas efectuează o vizită de două zile în judeţul Satu Mare. Din delegaţia germană mai fac parte: directorul Spitalului din Darmstadt, Christian Kelle, managerul instituţiei, dr. Christoph Damen, medicul şef, dr. Martin Schunk şi investitorul în domeniul sănătăţii, Jorgos Schutz.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi, 1 august, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ, delegaţia germană însoţită de subprefectul Cristian Sasu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, respectiv vicepreşedintele Mircea Govor, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica şi viceprimarul Radu Roca au prezentat motivele vizitei acestei delegaţii făcute în judeţul nostru.

În luarea de cuvânt Adrian Ştef a declarat că în timpul celor două zile de întâlniri vor fi prezentate oportunităţile de afaceri ale judeţului Satu Mare dar şi problemele legate de colaborări în domeniul sănătăţii, infrastructurii, turismului şi învăţământului. De asemenea, delegaţia se va deplasa la mai multe firme din judeţ care au investitori germani dar vor efectua vizite şi la Ardud, Beltiug şi Medieşu Aurit, zone cu mare încărcătură istorică.

Totodată, Ştef a subliniat faptul că se are în vedere discutarea pe marginea unui protocol de înfrăţire între districtul Darmstadt-Dieburg şi judeţul Satu Mare care va duce la o mai bună colaborare între cele două regiuni. La rândul său, prefectul german a promis sprijin pentru Spitalul Judeţean şi infrastructura sanitară în general.

Dr. Dorel Coica a subliniat faptul că se va contura un proiect de colaborare între Şcoala Postliceală de Stat din Satu Mare şi cea din Darmstadt în vederea unor schimburi de experienţă. Acest demers a fost susţinut şi de prefectul german care a recunoscut eficienţa şcolii medicale româneşti. Totodată, Klaus Peter Schellhaas a declarat că “trăiţi într-o regiune foarte frumoasă, într-o zonă minunată, cu oameni minunaţi. Nu am mai fost la Satu Mare de 2 ani dar acum am văzut schimbări însemnate. Meritaţi să fiţi în Europa”.

 

Un Comentariu la "Klaus Peter Schellhaas: “Meritaţi să fiţi în Europa”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.