Conflictul PDL – USL continuă la Călinești Oaș

pdl-satu-mare
Viceprimarul comunei Călineşti-Oaş, Dinu Birtoc îl acuză pe primarul Gheorghe Copil că blochează actul administrativ şi încalcă flagrant legea. Şi asta după ce primarul din Călineşti a formulat săptămâna trecută plângere penală împotriva a şase consilieri locali pe care îi acuză de abuz şi neglijenţă.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi, 1 august, la sediul PDL Satu Mare. La întâlnirea cu reprezentanţii presei au participat şi preşedintele PDL Satu Mare, Petre Mureşan, respectiv liderul grupului PDL din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Radu Giurcă.

Mărul discordiei o constituie un proiect de hotărâre care a fost votat la ultima şedinţă a Consiliului Local. Birtoc nu este de acord cu faptul că primarul a depus plângere penală doar împotriva celor şase consilieri locali, din moment ce dosarul trebuia întocmit împotriva a nouă consilieri care cu toţii au votat proiectul. „Sigur, ceilalţi trei consilieri sunt de la PSD şi de acea nu au fost luaţi la rost”, spune Birtoc.

De asemenea, Birtoc spune că a fost nevoit să sune la „112” deoarece primarul continuă să distribuie materiale denigratorii la adresa sa. Viceprimarul spune că, deşi la faţa locului s-au deplasat poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale, primarul a refuzat accesul acestora la aparatul de supraveghere video. „De aici deduc că el este autorul acestor materiale, că altfel de ce ar fi refuzat accesul la aparatura video?”, spune Birtoc.

Pentru a calma spiritele din sânul Primăriei de la Călineşti, Petre Mureşan l-a invitat pe preşedintele Organizaţiei Judeţenea PSD Satu Mare, Mircea Govor, să intervină şi să medieze conflictul dintre Gheorghe Copil şi Dinu Birtoc pentru ca administraţia să poată funcţiona.

În luarea de cuvânt preşedintele PDL Satu Mare, Petre Mureşan a făcut referire la ultima rectificare bugetară care în opinia acestuia „dovedeşte eşecul Guvernului Ponta”. Potrivit liderului democrat-liberal, Guvernul Ponta a tăiat sume importante de la investiţii, în condiţiile în care sunt probleme de infrastructură rutieră şi nu numai. Mureşan a declarat că „rectificarea bugetară loveşte crunt în mediul economic, dar şi în procesul de creare de noi locuri de muncă. Toate aceste lucruri demonstrează că Guvernul Ponta nu ştie să guverneze ţara. Acelaşi lucru se îmtâmplă şi la nivel local, oameni nepricepuţi în funcţii cheie”.

Consilierul judeţean Radu Giurcă s-a referit la greutăţile cu care se confruntă mediul de afaceri subliniind faptul că aceştia îşi plătesc tot mai greu taxele şi impozitele către stat. Totodată, Giurcă a făcut referire şi la creşterea numărului de şomeri având în vedere că o bună parte dintre absolvenţii de liceu şi-au depus dosarele pentru a obţine indemnizaţia de şomaj. Interlocutorul pune starea grea în care se zbate economia pe seama lipsei de investiţii dar şi a gradului scăzut de accesare a fondurilor europene.

În altă ordine de idei Giurcă a declarat că înainte de ultima şedinţă de Consiliu Judeţean a avut o întâlnire cu preşedintele CJ, Adrian Ştef respectiv cu vicepreşedintele Mircea Govor „pe care i-am rugat să schimbe stilul de muncă şi să aranjeze şedinţele de Consiliu Judeţean în aşa fel încât noi consilierii să putem discuta problemele în comisii şi nu aşa la repezeală cu doar o jumătate de oră înainte de şedinţă”.

 

Un Comentariu la "Conflictul PDL – USL continuă la Călinești Oaș"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.