Avocatul Poporului va susţine audienţe la Satu Mare

avocatul-poporului

Biroul Teritorial Oradea al Instituţiei Avocatul Poporului va susţine în data de 7 august, începând cu ora 10.00, audienţe la Satu Mare. Audienţele se vor desfăşura în sala XXI, situată la parterul Palatului Administrativ.

Persoanele care doresc să se prezinte la aceste audienţe se pot înscrie telefonic la numărul 0261-713.120 prin intermediul Biroului de relaţii cu publicul al Instituţiei Prefectului. Acordarea audienţelor este gratuită, iar petiţiile adresate instituţiei Avocatul Poporului sunt scutite de taxă de timbru.

Orice persoană fizică care se consideră lezată într-un drept al său de către o autoritate publică, cu excepţia autorităţii judecătoreşti, se poate adresa instituţiei Avocatul Poporului. Petiţia trebuie să cuprindă informaţii complete referitoare la datele de identificare ale persoanei lezate (nume, prenume, domiciliu); drepturile şi libertăţile încălcate, faptele invocate, descrierea lor, autoritatea reclamată, dovada întârzierii sau refuzul administraţiei publice de a soluţiona cererea, menţiunea obligatorie dacă petiţia face obiectul unei cauze aflate pe rolul instanţei judecătoreşti sau dacă a format obiectul unei judecăţi, precizarea autorităţilor publice care au fost sesizate anterior. Totodată, la cerere, se vor anexa actele doveditoare (în copie).

Avocatul Poporului nu oferă consultanţă juridică şi nici nu poate reprezenta petiţionarii în justiţie, nu poate interveni în cauzele aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti sau în cauzele în care instanţa s-a pronunţat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.