„Festivalul Vinului din Beltiug”, la prima ediţie

fest-vin
Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare, Consiliul Local Beltiug, Asociaţia Podgorenilor „Sfântul Orban” din Beltiug şi Forumul Democrat German cu susţinerea Asociaţiei Economice Germano-Române pentru Regiunea de Nord-Vest (DRW-SM) şi a Asociaţiei Camera Meşteşugarilor vor organiza în perioada 17-18 august prima ediţie a „Festivalului Vinului din Beltiug”.
Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă susţinută azi, 30 iulie. La întâlnirea cu presa au participat preşedintele DRW Satu Mare, Dan Brumboiu, primarul comunei Beltiug, Ioan Bartok Gurzău, Tiberiu Markos din partea Asociaţiei Camera Meşteşugarilor, consilierul din cadrul CJ Satu Mare, Alexandra Catargiu şi omul de afaceri Johann Brutler.

Potrivit celor declarate de primarul din Beltiug „o dovadă pentru înalta calitate a vinurilor o reprezintă cele 380 de crame, o cifră care este rareori întâlnită în regiunile viticole. La sfârşitul anilor ’90, datorită unor cetăţeni foarte motivaţi, s-au replantat arbuşti de viţă-de-vie şi totodată s-au păstrat vii vechile podgorii tradiţionale. Astăzi comuna Beltiug este apreciată atât la nivel naţional cât şi internaţional pentru vinurile sale de înaltă calitate”.

Omul de afaceri Johann Brutler a declarat că în cadrul acestui festival vor lipsi micii, în schimb participanţii vor putea gusta renumiţii cârnaţi şvăbeşti, fripturile din carne de porc la grătar, găluştele cu varză acră şi nu în ultimul rând plăcintele şvăbeşti.

Deschiderea festivă a evenimentului va avea loc în data de 17 august, cu începere de la ora 12.15, după care vor urma o serie de spectacole oferite de trupele de dansuri tradiţionale dar şi de ansamblurile folclorice din judeţ.

Un Comentariu la "„Festivalul Vinului din Beltiug”, la prima ediţie"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.