Adrian Ştef a participat la zilele a trei localităţi din judeţ

Moftin1

MoftinDecebal

Adrian Ştef a participat azi, 29 iulie, la deschiderile festive ale manifestărilor prilejuite de Ziua comunelor Moftin şi Oraşu Nou, respectiv a localităţii Decebal.
La Moftin, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) a participatalături de deputatul Octavian Petric, prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, vicepreşedintele CJ, Mircea Govor, viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, primarul comunei gazdă, Gheorghe David dar şi numeroşi consilieri judeţeni şi locali din judeţul Satu Mare.
La monumentul lui Mihai Viteazul au avut loc depuneri de coroane. Adrian Ştef a subliniat în discursul său faptul că Moftinul este comuna fruntaşă la atragerea fondurilor europene şi le-a mulţumit încă odată pentru participarea la Zilele Judeţului Satu Mare unde au avut un stand frumos şi bogat felicitându-i şi pentru premiul cel mare al „Festivalului Mămăligii”.
Zilele Comunei Oraşu Nou s-au desfăşurat pe scena amplasată în centrul localităţii. La eveniment au participat deputaţii Pataki Csaba, Erdei D. Istvan, vicepreşedintele CJ, Riedl Rudolf şi primarul localitaţii Alexandru Ludroczki.
În luarea de cuvânt Adrian Ştef a declarat:„Vreau să vă felicit că ați reușit să organizați Ziua Comunei Orașu Nou printr-un proiect european, că ați deschis astfel o poartă către Europa. Vreau să le urez și eu „Bun venit” în județul Satu Mare oaspeților din Kállósemjén și sunt convins că legăturile cu Orașu Nou vor aduce și alte proiecte comune pe viitor. Orașu Nou are șansa unei dezvoltări puternice în următorii ani, fiind o poartă de intrare în județ dinspre Maramureș, dar și o poartă de intrare în Țara Oașului. Nu întâmplător am reabilitat nu demult drumul județean Oraşu Nou – Oraşu Nou Vii – limită judeţ Maramureş.
Să știți că și pentru mine reabilitarea drumului național Livada-Negrești-Oaș, implicit a porțiunii din Orașu Nou, este o prioritate și am făcut demersuri la Guvern pentru ca proiectul să beneficieze de finanțare. Și acesta e un motiv pentru care avem nevoie de un ministru în Guvernul Ponta care să sprijine proiectele noastre, avem nevoie ca Ovidiu Silaghi sa fie ministru”.
La Ziua localităţii Decebal preşedintele a participat alături de primarul comunei Vetiş,Ludovic Juhasz.
În luarea de cuvânt Adrian Ştef a subliniat că „îmi face o deosebită plăcere să particip la Ziua satului Decebal. Mă bucur că în timp ce unele comune au renunțat să-și mai organizeze ziua localității, satul Decebal este azi în sărbătoare.
Sunteți unul din cele mai vechi sate din județul Satu Mare, cu peste șapte secole de existență. Sunteți un model pentru satele din județ, prin investițiile pentru care le-ați atras, pentru proiectele care s-au derulat aici. Ați fost mereu demni de numele satului vostru, de numele regelui vechii Dacii pe care-l purtați. V-ați păstrat mereu identitatea națională și tradițiile românești.
Satul Decebal va căpăta o importanţă tot mai mare și pe viitor, va fi o zonă care va atrage investitori după ce vom construi centura de ocolire a municipiului Satu Mare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.