A fost inaugurată pista de biciclete Satu Mare – Fehergyarmat

biciclete1biciclete2biciclete3biciclete4
Azi, 19 iulie, a avut loc inaugurarea pistei pentru biciclişti ce leagă Satu Mare de Fehergyarmat (Ungaria). Pista are o lungime totală de 45 de km.

La evenimentul de azi au participat deputatul USL, Octavian Petric, senatorul UDMR, Pataki Csaba, deputatul UDMR, Kereskenyi Gabor, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, cei doi viceprimari, dr. Radu Roca şi Marcela Papici, viceprimarul din Csenger (Ungaria), Komlodi Miklos, respectiv consilieri locali sătmăreni.

Dorel Coica a subliniat faptul că municipalitatea are în proiect prelungirea acestei piste până în Păuleşti şi Dorolţ. După luările de cuvânt a avut loc şi tăierea panglicii inaugurale.
Municipiului Satu Mare în parteneriat cu liderul de proiect, Direcţia pentru Protecţia Mediului şi a Apelor Tisa Superior (Ungaria) şi partenerii asociaţi: Administraţia Naţională Apele Române (ANAR), Direcţia Apelor Someş-Tisa, Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare, comuna Vetiş şi oraşul Csenger (Ungaria) au implementat proiectul HURO/0802/006 cu titlul „Pe apă şi pe două roţi pe râul Someş – HUROVELO”, finanţat de către Uniunea Europeană prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013.

Scopul principal al proiectului este interconectarea celor două ţări, România şi Ungaria prin pistele pentru biciclişti amenajate pe digurile Someşului, care vor servi în totalitate interesului public. Locuitorii din acea zonă vor avea şansa de a circula cu biciclete, patine cu rotile, scaune cu roţi. Beneficiarii direcţi sunt în primul rând locuitorii oraşelor şi satelor de pe malul Someşului.

Prin proiect a fost construită o pistă pentru biciclişti de 45 km între Satu Mare şi Fehérgyarmat (18 km pe partea română, 27 km pe partea maghiară), traversând localităţile Vetiş, Oar şi Csenger.

Valoarea totală a proiectului la semnarea contractului de finanţare a fost de 5.633.562 euro din care: 5.587.930,15 euro, 99,19% fonduri UE şi 45.631,85 Euro, 0,81 % reprezintă contribuţia proprie a partenerilor.

Durata proiectului a fost 31 luni, începând din data de 1 ianuarie 2011.

Valoarea investiţiei pe partea română a fost de 1.623.086 euro din care contribuţia proprie a fost 32.461 euro. Pe baza Proiectului tehnic elaborat de SC RONO URBANO SRL Oradea, în urma derulării procedurii de licitaţie deschisă, contractul de execuţie a lucrării a fost atribuit asociaţiei SC SAMCIF SA şi SC VAKOND SRL, demararea lucrărilor începând din data de 15 iulie 2011.

 

3 Comentarii la "A fost inaugurată pista de biciclete Satu Mare – Fehergyarmat"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.