Unicarm Satu Mare, sub lupa Consiliului Concurenţei

unicarm
Pe principiul că o problemă nu vine niciodată singură, se pare că norii se adună tot mai mult deasupra SC Unicarm SRL. Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibila încălcare a Legii concurenţei de către Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL) şi de către membrii acesteia, printre care şi la SC Unicarm.

Astfel, au fost demarcate anchete la mai multe companii din ţară precum: Albalact SA, Covalact SA, Danone PDPA SRL, Frieslandcampina SA, Almera Internaţional SRL, Dorna Lactate SA, Hochland România SRL, Lactate Natura SA, Napolact SA, Lactag SA, Lacto-Solomonescu SRL, Teletext SRL, Unicarm SRL şi Unilact Transilvania SRL.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul www.consiliulconcurentei.ro, investigaţia vizează posibile înţelegeri pe piaţa colectării, procesării şi comercializării laptelui şi produselor lactate. Cu această ocazie, inspectorii au efectuat verificări inopinate la APRIL şi 14 membri ai asociaţiei, ridicându-se documente şi informaţii relevante în desfăşurarea investigaţiei.

Conform Legii Concurenţei se interzice orice înţelegeri exprese sau tacite între agenţii economici ori asociaţiile de agenţi economici, care au ca obiect sau au ca efect denaturarea concurenţei pe o anumită piaţă. În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor, actorii implicaţi riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

Un Comentariu la "Unicarm Satu Mare, sub lupa Consiliului Concurenţei"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.