Ţigări în valoare de peste 170.000 lei confiscate la frontiera cu Ucraina

Tigari1

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Negreşti-Oaş au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei, în cadrul căruia au descoperit 20.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 170.000 lei.  Pentru reţinerea persoanelor implicate, poliţiştii de frontieră au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment.

Marţi, 16 iulie, în jurul orei 23.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Negreşti-Oaş, a observat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la linia de frontieră către localitatea Moişeni (judeţul Satu Mare).

Oamenii legii i-au somat prin voce pe cei în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus somaţiilor încercând să fugă spre teritoriul statului vecin, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale. În urma acţiunii a fost reţinut un cetăţean ucrainean, care a fost identificat ca fiind Oleksandr B., în vârstă de 25 ani.

La faţa locului au fost descoperite 40 de colete ce conţineau cantitatea de 20.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 177.000 lei. Au fost anunţate despre eveniment şi autorităţile de frontieră vecine, care au comunicat că au descoperit pe teritoriul ucrainean 16 baxuri cu ţigări din acelaşi lot.

Cetăţeanul ucrainean, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. În cursul zilei de ieri (miercuri, 17 iulie), cetăţeanul ucrainean a fost prezentat instanţei de judecată care a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.