Sătmăreanca Andra Pop Jurj va participa la Sesiunea Internaţională a EYP de la Zurich

Andra
Din delegaţia României care participă la cea de a 73-a Sesiune Internaţională a EYP (Parlamentul European al Tinerilor) în Zurich, în perioada 19-28 iulie 2013, face parte şi Andra Pop Jurj, elevă în clasa a XI-a A la Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”. Andra este o tânără care a dovedit calităţi deosebite în activitatea de la sesiunile EYP precedente la care a participat, incluzând între acestea şi ultima Sesiune Internaţională a EYP care s-a desfăşurat în aprilie în Munchen (Germania).

Tema acestei sesiuni este “Global Europe – Working towards Sustainable Economies”. La acest eveniment se reunesc peste 300 de tineri din 36 de ţări timp de zece zile. Toate sesiunile EYP urmează un program similar şi se bazează pe aceeaşi metodologie. În primul rând participanţii sunt împărţiţi în comisii internaţionale şi se angajează într-un training de comunicare numit “Teambuilding”. Urmează “Comitee work” (comitetul de lucru) unde tinerii delegaţi încep să lucreze la o problemă actuală a politicii europene şi compun o rezoluţie comună. Apoi rezoluţiile sunt dezbătute în cadrul Adunării Generale Parlamentare după modelul Parlamentului European, atât în limba engleză cât şi în franceză.

Printr-un program cultural bogat, incluzând evenimente cum ar fi Euroconcertul şi Eurovillage unde au loc prezentări ale ţărilor participante, tinerii pot deveni activi şi creativi.
Tinerii sunt implicaţi în elaborarea rezoluţiilor în comisii prin care proiectează soluţii pentru problemele urgente politice, economice, sociale şi culturale în UE şi la nivel internaţional. Rezoluţiile sunt discutate şi aprobate de comisie. Fiecare comisie îşi prezintă şi apără rezoluţia sa în cadrul Adunării Generale. Rezoluţiile care trec prin votul majorităţii simple la Adunarea Generală sunt trimise la Parlamentul European reprezentând vocea tinerilor europeni.

Andra va activa în cadrul “Commitee on Environment, Public Health and Food Safety II” (ENVI II), care abordează o temă delicată legată de organismele modificate genetic, de necesitatea creşterii eficienţei în agricultură şi impactul acestora asupra mediului şi sănătăţii.

Delegații la cea de a 73-a Sesiune Internaţională a EYP vor avea şansa de a dezvolta şi exprima opiniile cu privire la aceste probleme complexe.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.