PDL doreşte reintroducerea examenelor de admitere în licee şi facultăţi

PDL-satu-mare
„PDL susţine reintroducerea examenelor de admitere în liceu şi facultăţi”, a declarat Radu Vasile Pop, membru în Comisia de Învăţământ din cadrul Organizaţiei Judeţene a Partidului Democrat Liberal (PDL) Satu Mare, la o conferiţă de presă susţinută azi, 16 iulie la sediul formaţiunii politice.

La întâlnirea cu presa au mai participat preşedintele Comisiei de Învăţământ, profesorul Monica Popescu, respectiv secretarul general al Organizaţiei Judeţene a PDL Satu Mare, Sorin Ghilea.

În luarea de cuvânt Monica Popescu a făcut o scurtă radiografie a învăţământului românesc semnalând câteva aspecte care în opinia sa ar trebui privite din alte perspective. Interlocutoarea a vorbit despre necesitatea corelării învăţământului în general cu ceea ce se cere pe piaţa muncii, dar şi despre importanţa creşterii numărului de copii înscrişi în învăţământul preşcolar. În opinia Monicăi Popescu „rezultatele de la examenul de Bacalaureat din acest an constituie o lovitură de imagine la adresa acestei guvernări având în vedere că am asistat la o scădere a calităţii. E adevărat că a crescut promovabilitatea însă subiectele propuse au fost la un nivel de dificultate mai scăzut decât în anii precedenţi”.

Radu Vasile Pop a subliniat importanţa reintroducerii examenelor de admitere în liceu şi facultăţi, considerând că astfel elevii, respectiv studenţii admişi vor avea un nivel de cunoştinţe mult mai ridicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.