Zollner Electronic va continua investiţiile la Satu Mare

Delegatie

Subprefectul Cristian Sasu şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Rudolf Riedl, au primit azi, 15 iulie, vizita unei delegaţii româno-germane care i-a însoţit pe preşedintele Consiliului districtului Cham (Germania) unde îşi are sediul central firma Zollner Electronic, Landrat Franz Löffler, şi fondatorul concernului, Zollner Manfred senior, însoţit de soţia sa, Zollner Angelika şi fiul acestora Zollner Christian.

Din delegaţie au mai făcut parte avocatul companiei Zes Zollner Electronic SRL, Ludwig Wanninger, directorul tehnic pentru România, Steiner Georg, şi directorul general Zes Zollner Electronic SRL Satu Mare, Leitner Istvan. În cadrul vizitei, desfăşurată la sediul Instituţiei Prefectului, subprefectul Cristian Sasu a arătat aprecierea privind investiţia pe care concernul a dezvoltat-o în judeţul nostru. Delegaţia germană a mulţumit autorităţilor sătmărene pentru sprijinul şi implicarea pe care le-au arătat în dezvoltarea investiţiei.

Una dintre priorităţile delegaţiei germane o reprezintă implicarea în continuare a autorităţilor locale şi centrale de a sprijini şi promova proiectele de viitor ale concernului Zollner Electronic în judeţul Satu Mare, respectiv dublarea investiţiei prin inaugurarea unei noi hale de producţie anul viitor care ar crea noi locuri de muncă. Acest lucru va fi posibil prin acordarea unui ajutor de stat de către Guvernul României pentru sprijinirea investiţiei preconizată de către concernul german pentru anul 2014. Subprefectul a promis că va susţine şi sprijini demersului concernului Zollner pentru a obţine acest ajutor de stat.

Patronul firmei Zollner Electronic, Zollner Manfred senior, a declarat că îşi doreşte o creştere a capacităţii de producţie la Satu Mare, fiind mulţumit de produsul marca Zollner fabricat la noi în judeţ. Zes Zollner Electronic SRL reprezintă unul dintre cei mai mari investitori germani din judeţul Satu Mare, specializat în producţia de componente electronice. Prin cele două hale de producţie pe care le deţine în Păuleşti şi în Parcul Industrial Satu Mare, concernul german Zollner Electronic a creat până în prezent 900 de locuri de muncă în judeţul Satu Mare. Valoarea investiţiei până în prezent se ridică la suma de 34 de milioane de euro.

Un Comentariu la "Zollner Electronic va continua investiţiile la Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.