Adrian Ştef în vizită în Germania

stef-subprefect
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, s-a întâlnit, azi, 15 iulie, în Germania, cu subprefectul districtului Darmstadt-Dieburg, Christel Fleischmann, în cadrul unui vizite oficiale, organizată de prof. dr. Johan Sofron, cunoscutul artist originar din Soconzel. Adrian Ştef a mai avut întâlniri şi cu conducerile Băncii de Economii Sparkasse şi a Spitalului din Darmstadt-Dieburg.

Legăturile cu districtul Darmstadt-Dieburg sunt mai vechi, purtându-se de mai multă vreme discuţii în vederea întăririi relaţiilor de colaborare prin încheierea unui protocol de înfrăţire între judeţul Satu Mare şi districtul Darmstadt-Dieburg.

Discuţiile purtatea azi cu subprefectul Christel Fleischmann au vizat şi înfiinţarea unei curse aeriene între Satu Mare şi Frankfurt, existând sprijinul deplin al conducerii districtului german, în subordinea căreia este Aeroportul din Frankfurt.

Adrian Ştef şi Christel Fleischmann au stabilit detaliile vizitei pe care prefectul districtului Darmstadt-Dieburg, Klaus Peter Schellhaas, o va face în judeţul Satu Mare în perioada 31 iulie-3 august, când toate aceste teme vor fi abordate din nou.

Președintele CJ Satu Mare s-a întâlnit și cu managerul Spitalul din Darmstadt-Dieburg, Christian Keller. Cei doi ai pus bazele unui program de schimb de medici şi asistenţi între Spitalul Judeţean Satu Mare şi Spitalul din Darmstadt-Dieburg.

O altă întâlnire foarte importantă a avut loc cu Markus Euler, membru în Consiliul de Administrație al Băncii Sparkasse Dieburg, preşedintele Adrian Ștef, prezentând oportunităţile de investiţii din judeţul Satu Mare, sprijinul pe care CJ Satu Mare îl poate acorda investitorilor germani interesaţi de judeţul nostru. Totodată, s-au discutat modalitățile de colaborare între CJ Satu Mare și importanta bancă germană.

La sfârșitul lunii aprilie, și o delegaţie oficială a Primăriei Satu Mare, în frunte cu primarul Dorel Coica, a efectuat o vizită în Darmstadt-Dieburg, în vederea iniţierii unor relaţii de colaborare pe plan economic şi cultural cu landul Hessen şi mai multe oraşe din regiune, inclusiv Frankfurt am Main.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.