Încă 15 elevi au promovat Bac-ul după rezolvarea contestațiilor

BAC

În urma rezolvării contestaţiilor depuse de către absolvenţii de liceu, promovabilitatea la Bacalaureat, la nivel de judeţ, a crescut de la 57,81% la 58,36%. Potrivit evidenţelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, în urma recorectării lucrărilor contestate numărul candidaţilor care au promovat Bacalaureatul a crescut cu 15.

Azi, 12 iulie, au fost afişate rezultatele finale la Bacalaureat. Din cele 571 contestaţii depuse au fost admise un număr de 224, din care la 125 de lucrări notele au crescut iar la 99 de lucrări notele au scăzut. La 13 dintre lucrările contestate cu note mai mici decât 5, li s-a mărit nota, devenind mai mare decât 5, iar 22 dintre lucrările contestate cu note mai mari decât 5, în urma recorectării au obţinut note mai mici decât 5.

În urma soluţionării contestaţiilor, numărul candidaţilor care au promovat examenul a crescut cu 15 iar procentul final de promovabilitate la nivel de judeţ este 62,55% pentru candidaţii din promoţia curentă şi 36,19% pentru candidaţii din promoţiile anterioare, rezultând un procent total de promovabilitate pe judeţ de 58,36%.

Candidaţii care nu şi-au promovat examenul au posibilitatea de a se înscrie la sesiunea august-septembrie 2013, în perioada 15-19 iulie, la unităţile de învăţământ unde au absolvit.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.